Ekonomi

Siirt'te fıstık hasadı: Kuraklık ve sıcaklık rekolteyi vurdu

Siirt'te aşırı sıcaklık ve kuraklık nedeniyle fıstık rekoltesi yüzde 50'nin altına düştü. Üreticiler, iklim değişikliğinin tarımsal üretime olan olumsuz etkisinden dolayı ekonomik kayıplar yaşadıklarını belirttiler.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Siirt'te fıstık hasadı: Kuraklık ve sıcaklık rekolteyi vurdu

Siirt'te fıstık hasadı sona yaklaşırken, aşırı sıcaklık ve kuraklık nedeniyle üreticiler büyük kayıplar yaşadı.

REKOLTE YÜZDE 50'NİN ALTINDA

Üreticiler, bu yılki verimden oldukça memnun kalmadıklarını dile getirdiler. Geçtiğimiz yıllara göre çok daha az ürün elde ettiklerini belirten çiftçiler, iklim değişikliğinin tarımsal üretim üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çektiler. Hasat sürecinin tamamlanmak üzere olduğu Siirt'te, çiftçiler ekonomik olarak zarar gördüklerini ifade ettiler.

FISTIK ÜRETİCİLERİ ZARARDA

Fıstık üreticisi Selahattin Kayran, hasadın sonuna gelindiğini ve ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirtti. Kayran, "Fıstıklarımızın kalitesi iyi olmasına rağmen, kuraklık ve aşırı sıcaklık nedeniyle ciddi yanmalar meydana geldi. Bu durum ürün verimini büyük ölçüde düşürdü. Geçen yıla göre çok gerideyiz. Rekolte yüzde 50'nin bile altına düştü. Ciddi anlamda zarar ettik." dedi.

Bu Yazıyı Paylaş