Gündem

Simav'daki 5,4'lük deprem İstanbul'da hissedildi: Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar durdu

Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedildi. Deprem sonrası Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar 5 dakika durduruldu.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Simav'daki 5,4'lük deprem İstanbul'da hissedildi: Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar durdu

Kütahya'nın Simav ilçesi merkezli 5,4 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedildi. Depremin ardından Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapan uçaklara uyarı yapıldı.

DEPREM UYARISI VE PİST KONTROLÜ

Saat 12:59'da meydana gelen deprem, İstanbul'da yaşayan vatandaşlar tarafından da hissedildi. Bu durum üzerine Sabiha Gökçen Hava Trafik Kontrolörü, iniş yapmakta olan uçaklara deprem uyarısı geçerek olası bir duruma karşı tedbir aldı. Yapılan uyarı neticesinde, pistte yapılacak kontroller nedeniyle uçuş trafiği yaklaşık 5 dakika süreyle durduruldu.

UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLADI

Pist kontrolü sırasında iki uçak iniş için pisti pas geçmek zorunda kaldı. Gerçekleştirilen detaylı kontrollerin ardından pistte herhangi bir olumsuzluğun olmadığı tespit edildi. Bu gelişmenin ardından uçuş trafiği kaldığı yerden yeniden başlatıldı.

Bu Yazıyı Paylaş