Simav'daki 5,4'lük deprem İstanbul'da hissedildi: Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar durdu
Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedildi. Deprem sonrası Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar 5 dakika durduruldu.

Kütahya'nın Simav ilçesi merkezli 5,4 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedildi. Depremin ardından Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapan uçaklara uyarı yapıldı.

DEPREM UYARISI VE PİST KONTROLÜ
Saat 12:59'da meydana gelen deprem, İstanbul'da yaşayan vatandaşlar tarafından da hissedildi. Bu durum üzerine Sabiha Gökçen Hava Trafik Kontrolörü, iniş yapmakta olan uçaklara deprem uyarısı geçerek olası bir duruma karşı tedbir aldı. Yapılan uyarı neticesinde, pistte yapılacak kontroller nedeniyle uçuş trafiği yaklaşık 5 dakika süreyle durduruldu.
UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLADI
Pist kontrolü sırasında iki uçak iniş için pisti pas geçmek zorunda kaldı. Gerçekleştirilen detaylı kontrollerin ardından pistte herhangi bir olumsuzluğun olmadığı tespit edildi. Bu gelişmenin ardından uçuş trafiği kaldığı yerden yeniden başlatıldı.
Bakmadan Geçme
Jeoloji Mühendisleri: Türkiye'de depremlerde yıkım eşiği düşük
Depremzedeler için 10 milyon lira kaynak ayrıldı
Şanlıurfa'daki deprem, Bozova Fayı'nın potansiyelini ortaya koyuyor
Mansur Yavaş, Şanlıurfa'daki deprem sonrası açıklama yaptı
Şanlıurfa'da 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Şanlıurfa'da 5,4 büyüklüğünde deprem: Can kaybı yok
