Sındırgı'da depremzedelere 305 konut için kura çekimi yapıldı
Sındırgı'da, 2025'te meydana gelen depremler sonrası inşa edilen 305 konut için kura çekimi yapıldı. Vali Ustaoğlu, konutları yerinde inceledi ve çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, 10 Ağustos ve 27 Ekim 2025 tarihlerinde yaşanan 6.1 büyüklüğündeki depremler sonrasında inşası tamamlanma aşamasına gelen konutlar için kura çekimi düzenlendi.

Konutlar ve iş yeri hak sahipleri belirlendi
İlçe merkezinde 160, kırsal alanlarda ise 145 olmak üzere toplam 305 kalıcı konut ve 1 iş yerinin hak sahiplerini belirlemek amacıyla gerçekleştirilen kura çekimi AFAD Başkanlığı'nda yapıldı. Kura töreni, sosyal medya platformlarından canlı olarak yayınlandı.

Vali Ustaoğlu incelemelerde bulundu
Kura çekimi için Sındırgı'ya giden Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Hz. Ebubekir Camisi'nde Mevlid-i Şerif okuduktan sonra yapımı tamamlanmak üzere olan konutlarda incelemelerde bulundu. Vali, Kertil kırsal mahallesinde yapılacak caminin temel atma törenine de katıldı ve deprem konutlarındaki çalışmaları yerinde gözlemledi. Vali Ustaoğlu, devletin tüm kurumlarıyla birlikte depremin yaralarını sarmak için yoğun bir çaba içinde olduğunu ifade etti. Kura çekimlerinin önümüzdeki günlerde devam edeceği ve hak sahiplerine SMS ile bilgilendirme yapılacağı bildirildi. Ayrıca, kentsel dönüşüm çalışmalarının da sürdüğü kaydedildi.
Bakmadan Geçme
Bakan Kurum: Hatay'da yeniden başlayan hayat umut veriyor
Deprem konutu işçileri üç aydır maaş bekliyor
Malatya'da deprem konutları inşaatında kabus: İki işçi toprak altında can verdi
Depremzedeler yeni yuvalarına kavuştu: Adıyaman'da köy evleri tamamlandı
Bakan Kurum: 7 milyon vatandaş sosyal konutlara kavuştu
Depremzede aileden yeni evlerine ilk bayram hediyesi: Umut dolu bir başlangıç
