Gündem

sındırgı depremi sonrası: 9 bina kontrollü yıkıldı, halk tedirginlik yaşıyor

Sındırgıda 27 Ekim depremi sonrası 9 bina yıkılırken, halk artçı sarsıntılardan dolayı tedirginlik yaşıyor ve günlük hayatı etkileniyor.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
sındırgı depremi sonrası: 9 bina kontrollü yıkıldı, halk tedirginlik yaşıyor

Balıkesirin Sındırgı ilçesinde 27 Ekimde 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi ve bu olaydan sonra ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri başlatıldı. Esnaf Çağrı Emrah Doğru, deprem fırtınası nedeniyle tedirginlik yaşadıklarını belirterek, dükkanlarına ve evlerine giremediklerini ifade etti. Deprem, yalnızca Sındırgıyı değil, Marmara ve Ege Bölgesindeki birçok ili etkiledi ve vatandaşları sarsıntıyla dışarı çıkardı.

DEPREMİN ETKİLERİ VE YIKIM ÇALIŞMALARI

İlçede, Balıkesir, Akhisar ve İbiler caddelerinde bulunan toplam 9 ağır hasarlı bina ile 2 metruk yapı, güvenlik önlemleri alınarak kontrollü bir şekilde yıkıldı. Ayrıca, merkez ve kırsal mahallelerde yıkım çalışmaları devam ederken, hasarlı cami minareleri riski azaltmak için tıraşlandı. Enkaz kaldırma işlemleri, belediye ve AFAD ekiplerinin koordinasyonuyla gerçekleştiriliyor.

ARTÇI SARSINTILAR VE HALKIN ENDİŞESİ

10 Ağustostaki depremin ardından binlerce artçı sarsıntı yaşandı ve 27 Ekim depremi bölgede yeni tedirginliklere yol açtı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, ilçe genelinde hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlar, uzmanların incelemelerini ve bilgilendirmelerini beklerken, deprem korkusu nedeniyle normal yaşamlarını devam ettirmekte zorlanıyor.

Bu Yazıyı Paylaş