Sinoplu emekli: 23 bin lira maaş, 30 bin lira kira
Sinop'ta emekli Kemal Ünver, 7 bin 500 gün çalışmasına karşın 23 bin küsur lira maaş aldığını ve 30 bin lira kira ödediğini söyledi. Diğer yurttaşlar da geçim sıkıntısını anlattı.

Sinop'ta yaşayan emekli Kemal Ünver, ekonomik koşulların kötüye gittiğini belirterek ANKA Haber Ajansı'na konuştu. Ünver, “Ben emekliyim. 7 bin 500 gün çalışmışlığım var. Aldığım 23 bin küsur lira. Kira veriyorum 30 bin lira. İki kişi çalışıyoruz hanımla, yine yetmiyor” dedi.
Emekliler geçim sıkıntısını anlattı
İsa Baş, emeklilerin aldıkları maaşla ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını söyledi. Baş, “Türkiye'de, çalanların parası bence emekçilerin cebinden karşılanıyor” dedi. Mehmet Ali Ünlü de kira, pazar alışverişi ve faturaların vatandaşları zorladığını belirtti. En düşük emekli maaşının 23 bin lira olduğunu söyleyen Ünlü, “Ben de 31 bin 500 lira civarı para alıyorum” diye konuştu.
Faturalar ve akaryakıt maliyeti
Naciye Tuncer, emekli maaşıyla geçinmekte zorlandığını, bakıcı tutmaya gücünün yetmediğini ve elektrik, su, telefon ile doğal gaz faturalarının arttığını söyledi. Tuncer, “Yönetenler iyi yönetemiyor. Bunu açıkça söylüyorum” dedi. İstanbul'da ticari taksi şoförlüğü yapan Serdar Akın, mazot fiyatlarının şoförleri zorladığını belirterek, “Pahalılık zaten herkesin dilinde. Ben ticari taksi şoförlüğü yapıyorum İstanbul'da. Mazotun litresi 100 liradan fazla oldu. Taksicileri de şoför esnafını da zorluyor” ifadelerini kullandı.
Bakmadan Geçme
Emekliler ocak zammı öncesi geçim sıkıntısını anlattı
Emeklilere refah payı, asgari ücrete zam hazırlığı
Özel'den Erdoğan'a emekli maaşı için asgari ücret çağrısı
Bakan Işıkhan: Emekli gelirlerini iyileştirme çalışması sürüyor
Otogaz zammı sonrası tepkiler: 'At devrine döneceğiz
Emekliler: Aylık en az 50 bin lira olmalı
