Dünya

Şok Baskın: Doğu Pasifik'te uyuşturucu teknelerine ABD operasyonu, 5 ölü!

ABD ordusu, Doğu Pasifik'te uyuşturucu taşıdığı iddia edilen 2 tekneye operasyon düzenleyerek 5 kişiyi öldürdü. Operasyonun terör bağlantısı şüphesiyle yapıldığı belirtildi.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Şok Baskın: Doğu Pasifik'te uyuşturucu teknelerine ABD operasyonu, 5 ölü!

ABD ordusu, Doğu Pasifik'te uyuşturucu taşıdığı iddia edilen iki tekneye yönelik bir operasyon düzenlediğini duyurdu. Operasyonda toplam 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

TERÖR BAĞLANTILI OLDUĞU İDDİASI

ABD Güney Saha Komutanlığı (SOUTHCOM) tarafından yapılan açıklamada, Savunma Bakanı Pete Hegseth'in talimatıyla uluslararası sularda gerçekleştirilen bu saldırının, uyuşturucu kaçakçılığı ve terör örgütleriyle bağlantılı olduğu iddia edilen teknelere yönelik olduğu belirtildi. İstihbarat birimlerinin, teknelerin uyuşturucu faaliyetlerinde bulunduğunu doğruladığı ifade edildi.

OPERASYON DETAYLARI VE SONUÇLARI

Saldırılarda ilk teknede 3, ikinci teknede ise 2 kişinin bulunduğu ve bu kişilerin öldürüldüğü kaydedildi. Olayla ilgili olarak ABD ordusunun operasyona ait görüntüleri de kamuoyuyla paylaşıldı.

Bu Yazıyı Paylaş