Şok eden sevk: Beşiktaş'ın hocası Sergen Yalçın PFDK'ya gitti! Kökçü de kadroda yok mu?
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, sportmenliğe aykırı hareketler ve hakaret nedeniyle PFDK'ya sevk edildi. Beşiktaş Kulübü ve Orkun Kökçü de aynı müsabaka sonrası PFDK'ya gönderildi. Çok sayıda kulüp ve yönetici de disiplin soruşturm

Spor dünyasında gündem sarsıcı bir gelişme yaşandı. Beşiktaş Teknik Direktörü Ali Rıza Sergen Yalçın, sportmenliğe aykırı hareketleri ve hakaretleri gerekçe gösterilerek Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Bu beklenmedik karar, siyah-beyazlı camiada ve futbolseverler arasında büyük yankı uyandırdı.
BEŞİKTAŞ KULÜBÜ VE ORKUN KÖKÇÜ DE HEDEFTE
Sadece teknik direktör Sergen Yalçın değil, Beşiktaş A.Ş. Kulübü de 2 Kasım 2025'te oynanan Beşiktaş A.Ş.-Fenerbahçe A.Ş. Trendyol Süper Lig maçındaki "çirkin ve kötü tezahürat", "saha olayları" ve "talimatlara aykırı hareketleri" nedeniyle PFDK'ya sevk edildi. Aynı müsabakada kırmızı kart gören genç yetenek Orkun Kökçü'nün de "kural dışı hareketi" nedeniyle 3 Kasım 2025 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevk edilmesi kararlaştırıldı.
PFDK'NIN GÜNDEMİ DOLU: PEŞ PEŞE SEVKLER VE KAPSAMLI SORUŞTURMALAR
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, 31 Ekim, 1, 2 ve 3 Kasım 2025 tarihlerinde oynanan çeşitli lig müsabakaları kapsamında birçok kulüp, yönetici ve antrenörü de PFDK'ya sevk etti. Kocaeli, Galatasaray, Trabzonspor, Zecorner Kayserispor, Fenerbahçe, Çaykur Rizespor, Atakaş Hatayspor, Özbelsan Sivaspor, Manisa Futbol Kulübü, Amed Sportif Faaliyetler, Atko Grup Pendikspor, Sipay Bodrum FK, İmaj Altyapı Van Spor, Alagöz Holding Iğdır FK, Esenler Erokspor, Arca Çorum FK, KCT 1461 Trabzon FK, Bursaspor, Adanaspor, Kızıkayı Tarım Şanlıurfaspor, Karacabey Belediye Spor, Muğlaspor, Edirnespor, Silivrispor, Galata Spor Kulübü, Çorlu Spor 1947, Yalova FK 77 Spor Kulübü, Bulvarspor, Silifke Belediye Spor, Diyarbekir Spor A.Ş., Kırıkkale FK Spor Kulübü, Suvermez Kapadokya Spor, Niğde Belediyesi Spor, Malatya Yeşilyurt Spor Kulübü, Erciyes 38 Futbol Spor Kulübü, 12 Bingöl Spor, Yozgat Belediyesi Bozok Spor, Düzce Cam Düzcespor, Amasyaspor FK, Tire 2021 Futbol Kulübü, Kütahyaspor Futbol Spor Kulübü, Karşıyaka, Oktaş Uşak Spor A.Ş. ve Alanya 1221 Futbol Spor kulüplerinin yanı sıra bu kulüplerin yöneticileri ve antrenörleri de çeşitli gerekçelerle disiplin soruşturmasına dahil edildi.
Bakmadan Geçme
Beşiktaş PFDK sevkine tepki gösterdi
Sergen Yalçın sonrası siyah-beyazlılarda yeni ayrılık kararı
Beşiktaş’ta kritik zirvenin ardından Sergen Yalçın için ayrılık iddiası
Galatasaray İkinci Başkanı PFDK'ya sevk edildi: Futbol dünyasında şok etkisi!
Sergen Yalçın'dan derbi sonrası sert sözler: 'Emek çalma bu!
Beşiktaş’ta 3 büyük şok! Sergen Yalçın kadrodan çıkardı
