ŞOK! İran'da askeri helikopter pazarın ortasına düştü: 4 ölü
İran'da askeri bir helikopterin eğitim uçuşu sırasında pazar yerine düşmesi sonucu pilotlar ve iki sivil hayatını kaybetti. Ülkede bir haftada ikinci hava kazası yaşandı.

İran'ın Fars Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, ülkede bir askeri helikopterin meyve-sebze pazarına düşmesi sonucu en az dört kişi hayatını kaybetti.
KAZA ISFAHAN EYALETİNDE MEYDANA GELDİ
İran devlet televizyonu, olayın başkent Tahran'ın yaklaşık 330 kilometre güneyinde, İsfahan eyaletine bağlı Dorcheh kasabasında gerçekleştiğini duyurdu. İsfahan eyaleti, İran'ın önemli hava üslerine ev sahipliği yapmasının yanı sıra, geçen yıl İran-İsrail geriliminde adı geçen nükleer tesise de ev sahipliği yapmasıyla biliniyor.
EĞİTİM UÇUŞU SIRASINDA YAŞANDI
Devlet televizyonu, helikopterin eğitim uçuşu sırasında kullanıldığını ve kazada pilot ile yardımcı pilotun yaşamını yitirdiğini bildirdi. Yarı resmi Fars haber ajansı ise, pazar yerinde bulunan iki kişinin de düşen helikopterin yol açtığı kaza sonucunda hayatını kaybettiğini belirtti. Bu olay, İran'da bir haftadan kısa bir süre içinde meydana gelen ikinci hava kazası olma özelliği taşıyor. Geçtiğimiz günlerde İran'ın batısındaki Hamedan kenti yakınlarında düşen bir F-4 savaş uçağı pilotlarından birinin ölümüne neden olmuştu.

