Son dakika: ABD ile İran arasında kritik görüşmeler bu hafta sonuna doğru başlıyor
Beyaz Saray, ABD'nin Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff'un İranlı yetkililerle bu hafta sonuna doğru görüşeceğini duyurdu. Başkan Trump'ın diplomasiye öncelik verdiği, ancak tüm seçeneklerin masada olduğu belirtildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff'un İranlı yetkililerle bu hafta sonuna doğru bir araya geleceğini açıkladı. Leavitt, Beyaz Saray'ın bahçesinde düzenlediği basın toplantısında, Trump'ın Witkoff ile bugün görüştüğünü ve İran'la planlanan görüşmelerin gerçekleştirileceğini belirtti.
DİPLOMASİ YOLU ÖNCELİKLİ
Leavitt, Başkan Trump'ın her zaman önce diplomasi yolunu izlemek istediğini, ancak bunun iki tarafın da iş birliğini gerektirdiğini ifade etti. Bu açıklama, Washington yönetiminin İran konusunda diyalog kapısını açık tuttuğunu, ancak karşılıklı adımların önemini vurguluyor.
TÜM SEÇENEKLER MASADA
Beyaz Saray Sözcüsü, Trump'ın İran konusunda tüm seçenekleri her zaman masada tuttuğunu da sözlerine ekledi. Leavitt, 'İran'la bu görüşmeler bu hafta sonuna doğru yapılacak' diyerek, yaklaşan diplomatik temasın zaman çerçevesini netleştirdi. Bu gelişme, iki ülke arasındaki gerilimli ilişkilerde yeni bir aşamaya işaret ediyor.
Bakmadan Geçme
Katar duyurdu: ABD ve İran arasındaki diplomatik temaslar sürüyor, gözler ara buluculukta!
Katar'dan ABD ve İran görüşmelerinde önemli ilerleme haberi
Katar, ABD ve İran arasında doğrudan görüşme olmayacağını açıkladı
Hürmüz Boğazı'nda tansiyon düşüyor: ABD ve İran'dan kritik karar, gözler Doha'ya çevrildi
İran'la kritik görüşmeler haftaya ertelendi: Rubio'dan önemli açıklamalar
Destici'den ABD-İran görüşmeleri için şok sözler: 'Başlarında bir deli var
