Gündem

Son dakika: Azerbaycan-Gürcistan sınırında askeri uçak düştü: 20 şehit!

MSB, Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen askeri kargo uçağında 20 askerin şehit olduğunu duyurdu. Uçağın bakım geçmişi incelendi ve karakutusu incelemeye alındı. Olayın nedeni kaza kırım incelemesiyle netleşecek.
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
Son dakika: Azerbaycan-Gürcistan sınırında askeri uçak düştü: 20 şehit!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Gürcistan-Azerbaycan sınırında meydana gelen askeri kargo uçağı kazasının nedeninin kaza kırım incelemesi sonrası netleşeceğini duyurdu. Bakanlık, uçakların bakımlarının düzenli olarak yapıldığını ve düşen uçağın son bakımının 11 Eylül-12 Ekim 2025 tarihleri arasında tamamlandığını belirtti.

20 ASKER ŞEHİT OLDU

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, son bir haftada gerçekleşen faaliyetlere ilişkin bilgilendirme yaptı. Aktürk, 8 Kasım Zafer Günü etkinlikleri kapsamında Azerbaycan'da görev yapan F-16'ların bakım ekibini getirmek üzere havalanan C-130 tipi askeri kargo uçağının, 11 Kasım'da Azerbaycan-Gürcistan sınırında düştüğünü ve elim hadisede 20 kahraman silah arkadaşının şehit olduğunu bildirdi. Kazanın nedeninin kaza kırım ekibinin incelemesiyle açıklığa kavuşacağını ifade eden Aktürk, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine, TSK'ya ve millete başsağlığı diledi.

KARAKUTU İNCELEMEYE ALINDI

Açıklamada, uçağın 11 Kasım saat 09.02'de Kayseri'den Azerbaycan'ın Gence kentine personel ve malzeme nakli için havalandığı, saat 11.06'da Gence'ye iniş yaptığı belirtildi. Ardından F-16'ların bakım ekibini ve malzemeyi getirmek üzere 13.15'te tekrar kalkış yaptığı, kalkış sonrası saat 13.50'de Tiflis Hava Trafik Kontrol Merkezi ile son telsiz temasının kurulduğu ve bu saatten sonra radyo ve radar temasının kesildiği aktarıldı. Uçağın düştüğü bölgeye arama kurtarma ekiplerinin ulaştığı ve kaza kırım heyetinin inceleme yapması için bölgenin emniyete alındığı kaydedildi. Düşen uçağa ait karakutu olarak tabir edilen FDR ve CVDR cihazlarının incelemeye alınmak üzere Ankara'ya getirildiği bildirildi. Uçakta mühimmat bulunmadığı, sadece personel ve uçak bakım malzemesi olduğu vurgulandı. Envanterdeki diğer C-130 uçaklarının uçuşlarının ise tedbir amaçlı durdurulduğu belirtildi.

Bu Yazıyı Paylaş