Siyaset

Son Dakika... Ekrem İmamoğlu'ndan 'Çerçeve Yasa' Paylaşımı!

Tutuklu bulunan seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla "çerçeve yasa" tartışmalarına ve gündemdeki sürece ilişkin kritik açıklamalarda bulundu.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
2 dk Sesli Dinle 2
Son Dakika... Ekrem İmamoğlu'ndan 'Çerçeve Yasa' Paylaşımı!

 İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in liderliğine ve aldığı kararlara tam destek verdiğini vurguladı.

"Özgür Özel'in Aldığı Kararın Altına İmzamı Atıyorum"

Türkiye'nin tarihi bir eşikten geçtiğini belirten Ekrem İmamoğlu, paylaşımında toplumsal barış, demokrasi ve hukuk vurgusu yaptı. İmamoğlu, CHP lideri Özgür Özel'in süreçteki duruşunu destekleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in açtığı yeni siyaset yoluna, büyük mücadelesine ve liderliğine inanıyor; bütün uyarıları ile ortaya koyduğu üstün kararlılığı yürekten destekliyorum. Bugün aldığı kararın altına imzamı atıyorum."

Mansur Yavaş ve Selahattin Demirtaş Mesajı

Açıklamasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Selahattin Demirtaş'ın değerlendirmelerine de değinen İmamoğlu, "Kıymetli Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'ın dikkat çektiği, uyardığı ve önerdiği bütün tespitlere katılıyor ve önemsiyorum. Sayın Selahattin Demirtaş'ın arzuladığı, bütünleştirici ve birleştirici barış temennilerini kıymetli buluyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"İktidarın Şeffaflık Sicili Bozuk"

Mevcut iktidarın süreç yönetimine güven duymadıklarını belirten İmamoğlu, muhalefet ve denetim görevini kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti:

"Ancak bu iktidarın süreç yönetimi, samimiyeti ve şeffaflık sicili bozuktur. Bu nedenle mücadelemize bir yandan sorunların çözümü için destek ve katkı anlayışıyla devam edecek, diğer taraftan denetleme görevimizi ve milletimizi bilgilendirme gayretimizi en üst seviyede göstereceğiz."

"Sürecin Güvencesi TBMM ve Milletin İradesidir"

Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısı ve bölünmez bütünlüğünün temel güvence olduğunu altını çizen İmamoğlu, sürecin şeffaf yürütülmesi gerektiğine dikkat çekerek açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

"Bu mesele günlük siyasi hesaplara, kapalı kapılara ve kişisel ikbal arayışlarına bırakılamaz. Sürecin güvencesi şeffaflık, TBMM, hukuk ve milletin iradesidir. Barışı siyasi hesaplara teslim etmeyeceğiz. Siyasi hesaplara duyduğumuz güvensizliğin de barış umudumuzu esir almasına izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin bunu başaracak gücü vardır. Barışın da huzurun da Cumhuriyetin de sahibi millettir."

İşte O Açıklama;

 Devamı; 

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

  • ADSIZ

    İmamoğlu zaten küreselci idi Ağzından Türk kelimesi çıkmıyor birileri gibi Türkün adını aziz koymuştu Türke şaşı bakandan Türke hayır gelmez

  • Alp Demir

    Sırf o delikten çıkmak için sülaleni bile satacak kadar şerefsiz ve kibirli olduğunu bütün millet biliyor. Evet desen de oradan çıkamayacaksın, çıksan da bu ülkenin başına CB falan olmayacaksın.

Bu Yazıyı Paylaş