Suçlu Venezuelalılar Sınır Dışı Edilecek: ABD İç Güvenlik Bakanı'ndan Sert Açıklama
ABD İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem, suç işleyen Venezuelalıların sınır dışı edileceğini ve uyuşturucu akışını durdurmak için yeni Venezuela yönetimiyle iş birliği yapılması gerektiğini belirtti.

ABD İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem, ülkeye suç işlemek amacıyla gelen Venezuelalıların sınır dışı edilmeye devam edeceğini açıkladı.
MADURO HÜKÜMETİNİN SUÇLARI TAKİP EDİLİYOR
Noem, Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ve İç Güvenlik Bakanlığı'nın uzun süredir Nicolas Maduro yönetiminin uyuşturucu kaçakçılığı ve ABD'de işlenen diğer suçları takip ettiğini belirtti. Bu kapsamda geçmişte ülkeye gelip suç işleyen binlerce kişinin adalete teslim edildiği ve ardından Venezuela'ya geri gönderildiği ifade edildi.
ABD KORUNACAK, UYUŞTURUCU AKIŞI DURDURULACAK
Bakan Noem, "Suçluları kendi ülkelerinde hesap vermeleri için sınır dışı etmeye devam edeceğiz" diyerek, ABD'nin korunacağını ve uyuşturucu akışını durdurmak için gerekli tüm adımların atılacağını vurguladı. Bu hedeflere ulaşmak için yeni Venezuela yönetimiyle iş birliği yapılması gerektiğini belirten Noem, ABD'nin daha önce birçok ülkeyle başarılı iş birlikleri kurduğunu ancak Venezuela ile bu düzeyde bir iş birliği sağlayamadıklarını sözlerine ekledi.

