Gündem

Süleymancılar Alihan Kuriş İçin Ankara’da Toplandı

Süleymancılar, gözaltına alınan liderleri Alihan Kuriş’e destek vermek amacıyla Ankara’daki Başkent Millet Bahçesi’nde bir araya geldi. Kalabalığın artması üzerine polis bölgede güvenlik önlemleri aldı.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
2 dk Sesli Dinle 0
Süleymancılar Alihan Kuriş İçin Ankara’da Toplandı

Ankara merkezli 17 ilde yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Süleymancılar lideri Alihan Kuriş’in Ankara’ya getirilmesinin ardından çok sayıda cemaat mensubu Başkent Millet Bahçesi’nde bir araya geldi. Kalabalığın artması üzerine polis ekipleri bölgede güvenlik önlemi aldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve kamuoyunda “Süleymancılar” olarak bilinen yapılanmaya yönelik soruşturmanın ardından Ankara’da dikkat çeken bir buluşma gerçekleşti.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınarak Ankara’ya getirilen Alihan Kuriş’e destek vermek isteyen çok sayıda cemaat mensubu, Ankara Emniyet Müdürlüğü yakınındaki Başkent Millet Bahçesi’nde toplandı.

MİLLET BAHÇESİNDE DUA ETTİLER

Bölgeden paylaşılan görüntülerde kalabalığın Millet Bahçesi içerisinde bir araya geldiği, bazı grupların toplu şekilde namaz kıldığı ve dua ettiği görüldü.

Cemaate yakın sosyal medya hesaplarında da buluşmaya ilişkin görüntüler paylaşıldı. Toplanmanın Alihan Kuriş’in gözaltına alınmasının ardından kendisine destek amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

POLİS GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Millet Bahçesi’ndeki kalabalığın giderek artması üzerine polis ekipleri de bölgede önlem aldı. Park içerisinde ve çevresinde güvenlik tedbirlerinin artırıldığı bildirildi.

Alihan Kuriş’in tutulduğu belirtilen Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün Millet Bahçesi’ne yakın olması nedeniyle cemaat mensuplarının bekleyişlerini burada sürdürdükleri aktarıldı.

ALİHAN KURİŞ DAHİL 37 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

DHA’nın aktardığı bilgilere göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Alihan Kuriş suç örgütü” olarak tanımlanan yapıya yönelik 17 ilde geniş kapsamlı mali suç operasyonu düzenlendi.

Operasyon kapsamında 123 adreste arama yapıldı ve Alihan Kuriş’in de aralarında bulunduğu 37 şüpheli gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında suç örgütü kurma ve yönetme, örgüte üye olma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık ve Vergi Usul Kanunu’na muhalefet suçlamalarının bulunduğu bildirildi.

Soruşturma sürüyor.

Bu Yazıyı Paylaş