Gündem

Sultan Sazlığı Milli Parkı'ndaki sulak alanlar soğuk hava nedeniyle buz tuttu

Kayseri'deki Sultan Sazlığı Milli Parkı'ndaki sulak alanlar, eksi 15 dereceye ulaşan hava sıcaklıkları nedeniyle buzla kaplandı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Sultan Sazlığı Milli Parkı'ndaki sulak alanlar soğuk hava nedeniyle buz tuttu

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde bulunan Sultan Sazlığı Milli Parkı'ndaki sulak alanlar, etkili olan soğuk hava nedeniyle buzla kaplandı.

301 KUŞ TÜRÜNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Bölgedeki hava sıcaklığının eksi 15 dereceye kadar düştüğü bildiriliyor. Sultan Sazlığı, Develi ve Yahyalı ilçe sınırları içinde yer alan ve 301 kuş türüne ev sahipliği yapan sulak alanlarıyla dikkat çekiyor. Dronla görüntülenen bölgede, uzun süredir yaşanan kuraklık nedeniyle bazı kısımlarda su seviyesinin düştüğü gözlemlendi.

KAR YAĞIŞI SU SEVİYESİNİ ARTIRDI

Son günlerde etkili olan kar yağışı ile birlikte su seviyesinin arttığı bölgede, soğuk hava nedeniyle sulak alanların bir kısmı buz tuttu. Ayrıca, su seviyesinin düşmesi nedeniyle göl üzerinde turlar yapan gezi teknelerinin çoğunun buz tutan alanlarda kaldığı belirtildi.

Bu Yazıyı Paylaş