Gündem

Süreçte kritik buluşma beklentisi: Pervin Buldan'dan 'haber bekliyoruz' mesajı

DEM Parti İmralı Heyeti Üyesi Pervin Buldan, süreçle ilgili AK Parti yetkilileriyle görüşme beklentisi olduğunu ancak henüz net bir gelişme olmadığını belirterek 'haber bekliyoruz' dedi. Çerçeve yasa beklentisi sürüyor.
ANKA
ANKA
2 dk Sesli Dinle 0
Süreçte kritik buluşma beklentisi: Pervin Buldan'dan 'haber bekliyoruz' mesajı

Çözüm süreciyle ilgili İmralı Heyeti ve AK Parti heyetinin bir araya geleceği yönündeki beklentiler sürerken, DEM Parti İmralı Heyeti Üyesi ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, temaslara dair net bir gelişme olmadığını ve haber beklediklerini belirtti.

ÇERÇEVE YASA ÇIKARILMASI BEKLENTİSİ

Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun raporunun ardından TBMM'nin tatile girmeden bir çerçeve yasa çıkarması yönündeki beklenti devam ediyor. DEM Parti, bu yasanın tatil öncesinde yasalaşması konusunda ısrarcı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve diğer siyasetçilerin sürece dair yaptıkları son açıklamalar, çerçeve yasanın tatil öncesi çıkacağı yönündeki umutları artırırken, bu yönde temasların da sürdüğü bilgisi paylaşıldı. Eğer çerçeve yasanın çıkarılmasına karar verilirse, TBMM'nin çalışmalarının ağustos ayının ilk haftasına kadar uzayabileceği tahmin ediliyor.

GÖRÜŞME İPTAL Mİ, ERTELENDİ Mİ?

Bu gelişmeler yaşanırken, DEM Parti İmralı Heyeti üyeleri Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile bugün bir görüşme yapacağı bilgisi daha önce verilmişti. Ancak TBMM'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen yoğun programlar nedeniyle planlanan görüşme gerçekleşmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı anma programında Pervin Buldan ve Efkan Ala bir araya geldi ve tokalaştı. Törenden sonra gazetecilere konuşan Buldan, görüşmenin ne zaman olacağına dair sorulara "Bilmiyoruz, haber bekliyoruz. Biz buradayız ne zaman gelin derlerse gideriz" yanıtını verdi. Görüşmenin, bugünkü yoğun programlar sebebiyle yarına ertelenmiş olabileceği öğrenildi.

Bu Yazıyı Paylaş