Dünya

Suudi Arabistan Dışişleri'nde İlk Kadın Başkonsolos Atandı

Suudi Arabistan diplomasisinde bir ilk yaşandı. Vefa bint Abdullah el-Merzuki, ülkenin ilk kadın başkonsolosu olarak ABD’nin Houston kentindeki görevine atandı.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Suudi Arabistan Dışişleri'nde İlk Kadın Başkonsolos Atandı

Suudi Arabistan krallık tarihindeki diplomatik geleneklerde önemli bir eşik geride kaldı. Vefa bint Abdullah el-Merzuki, ülkenin ilk kadın başkonsolosu unvanını alarak ABD'nin Houston kentindeki başkonsolosluk görevine resmi olarak atandı. Uluslararası kamuoyunda ve ülke basınında geniş yankı uyandıran bu hamle, Suudi Arabistan'ın diplomatik temsil kadrolarında kadınlara açılan alanın somut bir göstergesi olarak kayıtlara geçti.

Dışişleri Bakanı Huzurunda Yemin Etti

Ülke basınında yer alan resmi bilgilere göre, atama kararının resmileşmesinin ardından Vefa bint Abdullah el-Merzuki, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan’ın huzurunda resmi yemin törenini gerçekleştirdi. Bu adımla birlikte El-Merzuki, Suudi Arabistan diplomasi tarihinde "başkonsolos" unvanını taşıyan ilk kadın diplomat unvanının da sahibi oldu.

Bu Yazıyı Paylaş