Gündem

Suudi Arabistan havalimanlarına saldırı kınandı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Suudi Arabistan'a yönelik terör saldırılarını kınadı. Bölgesel istikrarı hedef alan bu eylemlerin kabul edilemez olduğunu belirten Çelik, Türkiye'nin bölge barışına yönelik tehditlere karşı duracağını vurguladı.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Suudi Arabistan havalimanlarına saldırı kınandı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad ve Abha kentlerindeki havalimanlarına yönelik gerçekleştirilen saldırıları sert bir dille kınadı. Çelik, yaptığı açıklamada, bölgesel huzur, güvenlik ve istikrarı doğrudan hedef alan bu tür terör eylemlerinin kesinlikle kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Terör eylemleri kabul edilemez

Sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulunan Ömer Çelik, "Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad ve Abha’daki havalimanlarına düzenlenen saldırıları en güçlü şekilde kınıyoruz. Bölgesel huzur, güvenlik ve istikrarı doğrudan hedef alan bu terör eylemleri asla kabul edilemez." ifadelerini kullandı. Çelik ayrıca, saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dilediğini ve dost ve kardeş ülke Suudi Arabistan’a başsağlığı dileklerini ilettiğini belirtti.

Bölgesel barışa tehdit

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, bölgenin barış ve güvenliğini tehdit eden her türlü terör eylemine karşı duruşun kararlılıkla sürdürüleceğini kaydeden Çelik, bu tutumun devam edeceğinin altını çizdi.

Bu Yazıyı Paylaş