TAG kurucusu Öktem: Yerli mühendislik ve siber güvenlik öncelikli hedefimiz
TAG kurucusu Oğuz Alper Öktem, yerli mühendislik ve siber güvenliğin öncelikli hedefleri olduğunu vurguladı.

İstanbul merkezli TAG, yenilikçi ulaşım hizmeti anlayışıyla yerli mühendislik gücünü ön plana çıkararak büyümeyi hedefliyor. TAG’ın kurucusu Oğuz Alper Öktem, bu süreçte siber güvenliğin önemine vurgu yaptı.
YERLİ TEKNOLOJİ VE SİBER GÜVENLİK
Öktem, Türkiye’deki teknoloji yatırımlarının yerli mühendislik ile harmanlanarak istihdama dönüştürülmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, seyahat verilerinin Türkiye içinde kalması gerektiğine ve insan ile yatırım sermayesinin korunmasına dikkat çekti. TAG, ulaşım teknolojilerindeki dışa bağımlılığı azaltarak milli bir alternatif sunmayı hedefliyor.
KÜRESEL YATIRIMLAR VE YERLİ ÇÖZÜMLER
Öktem, TAG’ın büyüme yolculuğunda, Türkiye’nin mühendislik gücünü kullanarak, mevcut ulaşım sistemlerine alternatif olmayı amaçladıklarını ifade etti. Batı sermayesinin Türkiye’deki ulaşım sistemlerine olan ilgisinin arttığını belirten Öktem, bu durumu yerli mühendislik ve sürdürülebilir ulaşım çözümleri ile destekleyerek ülke ekonomisine katkıda bulunmayı sürdüreceklerini vurguladı.
Bakmadan Geçme
Tekirdağ'da yerli imkanlarla deprem sönümleyici üretildi
MİT'in operasyonuyla yazılım şirketine veri sorgulama baskını
Yeneroğlu'ndan siber güvenlik yasasına sert tepki: 'Hukuk devleti ilkelerinden vazgeçilemez
TBMM'de emekli aylıkları artıyor, yeni düzenlemeler geliyor
TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifiyle emekli maaşı artıyor ve siber güvenlikte önemli değişiklikler yapılacak
Bakan Gürlek duyurdu: FETÖ'nün dijital saldırılarına karşı yargı alarmda
