Gündem

Tahliye edilen kentlerde sokak hayvanlarına mama ve su desteği

Adıyaman Belediyesi, tahliye edilen konteyner kentlerde kalan sokak hayvanlarına yönelik mama ve su desteğini artırdı. Ekipler, belirlenen noktalarda düzenli takviye yaparken, Başkan Tutdere vatandaşları da katkıda bulunmaya davet etti.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Tahliye edilen kentlerde sokak hayvanlarına mama ve su desteği

Adıyaman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, 6 Şubat depremleri sonrası kurulan ve artık tahliye edilen konteyner kentlerde yaşayan sokak hayvanları için harekete geçti. İnsan yoğunluğunun azalmasıyla mama ve suya ulaşımı zorlaşan can dostlar, sıcak yaz günlerinde mağduriyet yaşamamaları için destekleniyor.

Tahliye edilen kentlerde sokak hayvanlarına mama ve su desteği 1

Beslenme ve su noktaları oluşturuldu

K-19 Konteyner Kenti gibi belirlenen noktalara mama ve su kapları yerleştirildi. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, bu beslenme ve su istasyonlarını düzenli olarak kontrol ederek temizlik ve doluluk durumlarını takip ediyor. İhtiyaç duyuldukça mama ve temiz su takviyesi yapılıyor. Bu destek çalışmaları, yaz boyunca devam edecek.

Tahliye edilen kentlerde sokak hayvanlarına mama ve su desteği 2

Sıcak havada hayvanların yaşamı emanet

Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, sokak hayvanlarının sıcak havada su ve besine erişiminin hayati önem taşıdığını vurguladı. "Onların yaşamı da bize emanet." diyen Tutdere, tüm hemşehrileri evlerinin önüne bir kap su ve mama bırakarak bu dayanışmaya katılmaya çağırdı. Başkan Tutdere, Adıyaman'da hiçbir canı yalnız bırakmayacaklarını belirtti.

Bu Yazıyı Paylaş