TBMM'de bütçe görüşmeleri sırasında tansiyon yükseldi
TBMM'de bütçe görüşmeleri sırasında İYİ Parti ve DEM Parti milletvekilleri arasında gergin anlar yaşandı. Tartışmalar sonrasında birleşime ara verildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, İçişleri Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2026 yılı bütçe tekliflerini görüşmek üzere toplandı. Meclis Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında gerçekleştirilen oturuma, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldı.
İYİ Parti ve DEM Parti arasında tartışma
Bütçe üzerine İYİ Parti Grubu adına söz alan Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Irak KDP Lideri Mesut Barzani'nin Cizre'deki bir programa katılmasını hatırlattı. Karakaş, Barzani'nin programında peşmergelerin kullandığı üniformalarda yer alan sembollerle ilgili eleştirilerde bulundu. Bu açıklamalar sonrasında İYİ Parti ve DEM Parti milletvekilleri arasında sözlü sataşmalar yaşandı. DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Karakaş'ın ifadelerine sert bir şekilde yanıt verdi.
Meclis'te gergin anlar
Yaşanan tartışmaların ardından, Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, birleşime 5 dakika ara verdi. Aranın ardından Temelli, kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verirken, İYİ Parti'nin tutumunu eleştirdi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu ise, Temelli'ye karşılık vererek, Meclis'te terör örgütü lideri ile ilgili yapılan konuşmaların provoke edici olmadığını savundu. Bu tartışmalar, Meclis’teki tansiyonu daha da artırdı.
Bakmadan Geçme
Kişisel Verileri Koruma Kurulu üyeliklerine iki yeni isim seçildi
TBMM'de Akbaşoğlu ve Sarı arasında tartışma yaşandı
TBMM Genel Kurulu'nda fon tartışmaları gündeme geldi
Meclis'te '188 Tır Para' Gerilimi: İYİ Parti ve AKP Birbirine Girdi, Oturuma Ara Verildi
Bütçe görüşme takvimi belli oldu
TBMM'de yatırım fonlarıyla ilgili önemli uyarılar yapıldı
