TBMM'de fon soruşturması üzerinden sert tartışma
TBMM'de fon soruşturması AK Parti ve muhalefet arasında gerginliğe yol açtı. AK Parti hesap sorulacağını söylerken, muhalefet 'açgözlü parazitleri' sorgulayıp komisyon istedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, sermaye piyasası işlemlerine ilişkin yürütülen bir soruşturma hakkında grup başkanvekilleri arasında 'fon' tartışması yaşandı. Kızılay ile ilgili düzenlemeleri içeren teklifin görüşüldüğü oturumda, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, soruşturma kapsamında "açgözlü parazitler" olarak nitelediği kişilerin hesap vereceğini belirtti.
'Hesap sorulacak' vurgusu
Akbaşoğlu, "Bizim bu aziz milletten başka hiçbir kimseye diyet borcumuz yoktur" diyerek, Devlet Denetleme Kurulu'nun konuyu tüm boyutlarıyla incelediğini ve "hukuk ve kural dışılığa göz yumulmayacağını" ifade etti. Sermaye piyasalarının safralarından kurtulacağını ve küçük yatırımcının birikiminden beslenen parazitlerden arınacağını savunan Akbaşoğlu, Aile Bakanı'na yönelik iddiaların yalan ve iftira olduğunu da sözlerine ekledi.
Muhalefetten 'parazitler kim?' sorusu
AK Parti'li Akbaşoğlu'na yanıt veren Yeni Parti Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ise "açgözlü parazitlerin kimler olduğunu" sorguladı. Başarır, "Elini kolunu sallayarak giden" bakan yardımcıları ve eski bir bakan yardımcısını örnek göstererek, 43 bin kişinin neden bu duruma getirildiğini tartışmak istediklerini belirtti. İYİ Parti Grup Başkanvekili Uğur Poyraz da, bahsedilen kişilerin AK Parti ile bağlantılı olduğunu öne sürerek, Meclis araştırma komisyonu kurulması çağrısında bulundu. DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ise AK Parti'yi, durumu örtbas etmekle ve muhalefeti suçlamakla eleştirdi.
Meclis araştırma komisyonu talebi
Yeni Yol Grup Başkanvekili Mehmet Emin Ekmen, konunun hitabetle örtülemeyecek kadar ciddi olduğunu vurgulayarak bir komisyon kurulmasını istedi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ise Meclis araştırma komisyonunun "alet edilmemesi" gerektiğini savunarak, hukuki gereğinin yapıldığını belirtti. Ancak Başarır, "Meclisi neye alet edeceğiz ya? Meclis bunu araştırmayacaksa neyi araştıracak?" diyerek tepki gösterdi. Tartışmaların ardından siyasi parti gruplarının araştırma önergeleri reddedildi ve Meclis bir sonraki birleşime kadar kapandı.
Bakmadan Geçme
Fon krizi araştırması önergeleri reddedildi
Uğur Poyraz, iktidara 'fon krizi' eleştirisi yöneltti
Ak Partili vekil TBMM'de İzmir Marşı'nı mırıldandı
Meclis'te başkanlık divanı ve komisyonlarda yeni görevlendirmeler yapıldı
Cevdet Yılmaz: İddialar isim verilerek dile getirilmeli
Bülent Turan: Yanlış yapan herkes hakkında adımlar atılacak
