Tekirdağ, afetlere karşı dirençli hale getirilecek
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, 17 Ağustos Marmara Depremi anmasında, kenti afetlere karşı daha dirençli hale getirmek için çalışacaklarını açıkladı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 27. yılı anısına düzenlenen etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu.

Afetlere hazırlık çalışmaları sürüyor
Yüceer, “Biz, ‘Tekirdağ Dönüşüyor’ diyerek yola çıktık. Bu anlayışla hiçbir riski ertelemeyecek, kentimizi afetlere karşı daha dirençli ve güvenli hale getirmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Etkinlik, Çorlu Cumhuriyet Parkı’nda gerçekleştirildi ve Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından depremde hayatını kaybedenler için dualar edildi.

Depremi engelleyemeyiz ama can kayıplarını önleyebiliriz
Başkan Yüceer, 17 Ağustos’un sadece bir anma değil, aynı zamanda geleceğe karşı sorumlulukları hatırlatan bir tarih olduğuna dikkat çekerek, “Biliyoruz ki depremi engelleyemeyiz ancak yıkımları ve can kayıplarını önleyebiliriz. Bunun için büyük ve bütüncül bir çalışma yürütmek gerekiyor” ifadelerini kullandı. Yüceer, mevcut yapı stoğunun tespit edilmesi ve riskli yapıların güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Afet anına hazırlıklı olmanın önemine vurgu yaparak, geçici barınma alanları ve eğitimli ekiplerle hazır olmaları gerektiğini ifade etti. Ayrıca, kentsel dönüşüm sürecine dair soruları yanıtlayarak, bu süreçte şeffaflık hedeflediklerini belirtti. Çalışmaların hızlandırılacağını da sözlerine ekledi. Yüceer, 17 Ağustos’u unutmayacaklarını ve riski ertelemeyeceklerini vurgulayarak, “Daha güvenli yapılar, daha dirençli ilçeler ve afetlere daha hazırlıklı bir Tekirdağ için bütüncül bir yaklaşımla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Bakmadan Geçme
Bakan Kurum, kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili görüntüler paylaştı
Bahçelievler Belediyesi, kentsel dönüşümde önemli adımlar attı
Jeoloji Mühendisleri: Türkiye'de depremlerde yıkım eşiği düşük
Mersin'de afet riskleri için 2027-2031 planlaması yapılıyor
Dört ilde büyük deprem tatbikatı yapıldı
Arnavutköy kentsel dönüşümde 2 yılda 2.200 konuta ulaştı
