Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, belediyenin enerji maliyetlerini düşürmek ve çevreci üretime katkı sağlamak amacıyla güneş enerji santrali (GES) projelerini hayata geçirdiğini duyurdu. Karacakılavuz'daki 3 megavatlık GES projesinin, hem enerji giderlerini azaltacağını hem de sürdürülebilir kalkınmayı destekleyeceğini belirtti.

VERİMLİ KAYNAK KULLANIMI VE ARAÇ FİLOSU
Belediye kaynaklarının en verimli şekilde kullanılması ve mali disiplinin sağlanması hedefleniyor. Bu doğrultuda, kiralama yerine öz mal araç edinme politikası benimsenerek TESKİ ile birlikte 450'den fazla yeni araç belediye bünyesine kazandırıldı. Yüceer, bu adımların vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunma amacına hizmet ettiğini vurguladı.

SU ALTYAPISINA DEV YATIRIMLAR VE SOSYAL TARİFE
Süleymanpaşa'nın su geleceğini güvence altına almak için Sarılar Ana İsale Hattı'nın yenilenmesi gibi büyük projelere imza atılıyor. İller Bankası'ndan sağlanan 1 milyar 35 milyon TL'lik krediyle bu hattın iyileştirilmesi, şehrin gelecek 30-40 yıllık su ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Ayrıca, Ayvacık ve İnecik Barajları gibi projelerle su kaynakları çeşitlendiriliyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilen su tarifesi düzenlemesiyle, ilk 10 metreküpte yüzde 50 indirim uygulanarak abonelerin yaklaşık yüzde 90'ının bu avantajdan yararlanması sağlandı.



