Gündem

Teknofest Mavi Vatan gemileri Yalova'dan geçti

TEKNOFEST Mavi Vatan kapsamında TCG Anadolu ve TCG Heybeliada gemileri, Yalova'dan görkemli bir selamlama geçişi yaptı. Etkinlik 20-23 Ağustos'ta Gölcük'te devam edecek.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Teknofest Mavi Vatan gemileri Yalova'dan geçti

TEKNOFEST Mavi Vatan etkinliği kapsamında, Türk Deniz Kuvvetleri'nin önemli unsurları olan TCG Anadolu ve TCG Heybeliada, Yalova'dan görkemli bir selamlama geçişi gerçekleştirdi. Bu geçiş, Mavi Vatan'ın ilk milli savaş gemilerinden biri olan TCG Heybeliada'nın da katılımıyla büyük ilgi gördü.

Teknofest Mavi Vatan gemileri Yalova\

Gemilerin rotası ve halkın katılımı

Gemiler, Yalova'dan başlayarak Altınova, Karamürsel, Ereğli, Ulaşlı, Halıdere, Değirmendere, Gölcük, Kavaklı, Başiskele, İzmit ve SEKA Park açıklarından geçerek saat 13.00'te Derince'ye ulaşmayı planlıyor. Yalova'daki selamlama geçişine Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen ve il protokolü ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Halk, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak gemilere eşlik etti.

Teknofest Mavi Vatan gemileri Yalova\

Etkinliğin detayları

TEKNOFEST Mavi Vatan etkinliği, 20-23 Ağustos tarihleri arasında Gölcük Tersanesi Komutanlığı'nda düzenlenecek. Etkinlik boyunca denizciliğe dair çeşitli faaliyetler ve gösteriler gerçekleştirilecek.

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş