Ticaret Bakanı Bolat: İhracat hedefini aşmak için vites artırıyoruz!
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ekonomisinin 2025'in 3. çeyreğinde %3,7 büyüdüğünü ve milli gelirin rekor kırarak 1 trilyon 538 milyar dolara ulaştığını duyurdu. Bakan Bolat, 390 milyar dolarlık ihracat hedefini aşmak için çalışmaların h

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ekonomisinin zorlu küresel şartlara ve tarımdaki üretim düşüşlerine rağmen 2025 yılının üçüncü çeyreğinde %3,7 gibi güçlü bir büyüme kaydettiğini açıkladı. Bolat, yılsonu mal ve hizmet ihracatı hedefi olan 390 milyar doların üzerine çıkmak için çalışmaların hızlandırıldığını belirtti.

EKONOMİ REKOR TAZELEDİ
Bakan Bolat, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruda, Türkiye'nin ilk 9 ayda yıllıklandırılmış olarak %3,7'lik bir büyümeye ulaştığını ve ekonominin 21 çeyrek üst üste büyüme serisini devam ettirdiğini vurguladı. Üçüncü çeyrekteki büyüme oranıyla Türkiye, OECD ülkeleri arasında üçüncü sırada yer alırken, G-20 ülkeleri arasında en yüksek büyüme oranını elde etti. Bu dönem sonunda milli gelir, cari fiyatlarla 1 trilyon 538 milyar dolara ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırdı.

İSTİHDAM VE İHRACATTA GÜÇLÜ SEYİR
Pandemi döneminde dahi kesintisiz sürdürülen büyüme performansının altını çizen Bolat, 2020-2024 yılları arasındaki büyüme oranlarını hatırlattı. 2025 yılının ilk iki çeyreğinde sırasıyla %2,5 ve %4,9'luk büyüme oranları kaydedildi. İhracatın bir önceki çeyreğe göre %2,9 artarken, ithalatın %4,4 azalması dikkat çekti. Üretim, yatırım ve ihracattaki bu artışın işgücü göstergelerine de olumlu yansıdığına değinen Bolat, Ekim ayında işsizlik oranının %8,5 seviyesine gerileyerek son 30 aydır tek haneli seyrini koruduğunu sözlerine ekledi. Ticaret Bakanlığı'nın faaliyetlerinin cari işlemler dengesindeki ılımlı seyri desteklediğini ve mal/hizmet ihracatı ile yatırımların büyümeye pozitif katkı sağladığını belirten Bolat, ihracat hedefini aşma konusunda kararlılıklarını yineledi.
Bakmadan Geçme
Ticaret Bakanı Bolat, müteahhitler genel kurulunda konuştu
Yılmaz: Ekonominin 2029'da %5 büyümesi bekleniyor
Bakan Bolat: İhracat hedefi 450 milyar dolar
Bakan Bolat, Türkiye'de e-ticaret hacminin 2025'te artacağını duyurdu
Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye, son 10 yılda dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri
