Ticaret Bakanı Bolat, Polonya ile ticaret hedeflerini görüştü
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Polonya ile ekonomik ilişkileri değerlendirirken ticaret hacminin 2025 yılı itibarıyla 12,5 milyar dolara ulaşacağını açıkladı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD'de Polonya Maliye ve Ekonomi Bakanı Andrzej Domański ile bir araya geldi. Görüşme, G20 Ticaret Bakanları Toplantısı kapsamında Milwaukee'de gerçekleşti.

Ekonomik ilişkilerin durumu değerlendirildi
Bolat, sanal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Türkiye ile Polonya arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin mevcut durumunu ele aldıklarını belirtti. Ticaret, müteahhitlik hizmetleri, yatırımlar, enerji, ulaştırma ve lojistik gibi konularda kapsamlı bir görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.
İkili ticaret hacmi 12,5 milyar dolara ulaştı
Bolat, 2025 yılı itibarıyla Türkiye ile Polonya arasındaki ikili ticaret hacminin ortak hedefleri olan 10 milyar doları aşarak 12,5 milyar dolara ulaştığını, bu rakamı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belirttiği 15 milyar dolara çıkarabileceklerine inandıklarını vurguladı. Ayrıca, Polonya ile iş dünyaları arasındaki iş birliğinin giderek güçlenmesinden memnuniyet duyduklarını da sözlerine ekledi.
Bakmadan Geçme
Ticaret Bakanı Bolat, yıl sonu ihracat hedefini açıkladı
Ticaret Bakanı Bolat, Türkiye-ABD ilişkilerinde hedef büyütüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Amerika ilişkilerini değerlendirdi
Ticaret Bakanı Bolat, İtalya Başbakan Yardımcısı ile görüştü
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Roma'da İtalyan yetkililerle görüştü
Ticaret Bakanı Bolat, Şam'da Suriye'li mevkidaşıyla bir araya geldi
