Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye-AB ilişkileri vizesiz hayatı zorunlu kılıyor
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ile AB arasındaki artan ilişkilerin vizesiz hayatı zorunlu kıldığını vurguladı ve vize alımının kolaylaştırılması gerektiğini söyledi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki artan ticaret, turizm ve eğitim ilişkilerinin, Türk vatandaşları için vizesiz yaşamı gerekli kıldığını ifade etti.

VİZE ALIMININ KOLAYLAŞMASI GEREKİYOR
Bolat, Ankara'da Avrupa Birliği Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Üyesi Marta Kos ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, vize alımının kolaylaştırılmasının en büyük talepleri arasında olduğunu belirtti. Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ve dijital ticaret konularında da ilerlemeler kaydedildiğini vurguladı. Geçen yıl yürürlüğe giren Cascade sistemi sayesinde vize kuyruklarının azaldığını ve uzun süreli vizelerin verilmesinin sağlandığını dile getirdi.

30 YILDIR DEVAM EDEN ENTEGRASYON
Bakan Bolat, Türkiye'nin AB'ye aday bir ülke olduğunu ve Gümrük Birliği entegrasyonunun tam 30 yıldır yürürlükte olduğunu hatırlattı. Müzakerelerin son yıllarda durmuş olmasına rağmen, sanayiler arasındaki entegrasyonun korunması gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin AB ile olan ilişkilerinde diplomatik müzakerelerin önemine dikkat çekti. Bolat, Türkiye'nin ulaştırma alanındaki yatırımlarının da AB ile Asya ve Afrika arasında önemli bir geçiş koridoru sağladığını belirtti. AB'nin Türkiye'nin bu stratejik konumunu takdir ettiğini ifade etti.
Bakmadan Geçme
Karadağ’da Vizesiz Dönem Sona Eriyor: 1 Kasım’dan İtibaren Vize Şart!
Bavulu toplayan Türk turistler oraya akın ediyor! Vize derdi yok, sudan ucuz
Vize Muafiyetinde Son Viraj: Kalan 6 Şart Sağlansa Dahi Türk Vatandaşlarını Ne Bekliyor?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye Net Mesaj: Hepimizin Menfaatine Olur
Son Dakika: İtalya, İspanya ile Serbest Dolaşımı Askıya Aldı!
Karadağ, Türklerden Vize İsteyecek! İşte Tarih...
