Ekonomi

Ticaret Bakanlığı, marketlerde fahiş fiyat denetimlerine hız verdi

Ticaret Bakanlığı, ramazan ayı öncesi marketlerde fahiş fiyat artışlarına karşı denetimlerini artırdı ve uygun olmayan fiyat uygulamalarına ceza verecek.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Ticaret Bakanlığı, marketlerde fahiş fiyat denetimlerine hız verdi

Ticaret Bakanlığı ekipleri, Ankara'daki marketlerde temel gıda ürünleri ve tüketim ürünlerine yönelik denetimlerini sürdürmeye devam ediyor.

RAMAZAN ÖNCESİ DENETİMLER ARTTI

Bakanlık, ramazan ayı dolayısıyla fahiş fiyat artışlarının ve stokçuluğun önüne geçmek amacıyla sıkı denetimler gerçekleştiriyor. Ekipler, zincir marketlerde fiyat etiketlerini ve raflardaki ürünleri inceleyerek, potansiyel mağduriyetleri tespit etmeye çalışıyor.

CEZALAR VE YAPTIRIMLAR

İl Ticaret Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetimlerde uygunsuzluk tespit edilmesi durumunda, tutanak tutularak Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'na sevk ediliyor. Tutanakların sonuçlanmasının ardından, her bir aykırılık için 3 bin 973 TL idari para cezası uygulanıyor. İl Ticaret Müdürü Elif Tan, denetimlerin 81 ilde eş zamanlı olarak yapıldığını belirtti.

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş