TKP'den sert tepki: İran'a emperyalist saldırı durmalı, Türkiye parçası olmamalı!
TKP, ABD'nin İran'a yönelik saldırılarını kınayarak, Türkiye'nin bu saldırganlığın bir parçası olmaması gerektiğini belirtti. Parti, NATO'nun bölgedeki rolüne dikkat çekerek halkın örgütlü mücadelesini savundu.

Türkiye Komünist Partisi (TKP), ABD'nin İran'a yönelik saldırılarına sert tepki göstererek, "Ülkemiz hiçbir biçimde, doğrudan veya dolaylı olarak İran’a dönük saldırganlığın bir parçası haline getirilmemelidir. İran’a dönük emperyalist saldırganlık durdurulmalıdır" açıklamasında bulundu. TKP, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, saldırıların sivil altyapı ve yerleşim yerlerini hedef aldığını, savaşın ağır bedelini İran halkının ödediğini vurguladı.
Bölgeyi Ateşe Atan Tehditler ve NATO'nun Rolü
Açıklamada, ABD Başkanı Trump'ın İran'a yönelik tehditlerine dikkat çekilerek, "Trump, İran’ın kendisini savunması karşısında 'bedelini katbekat ödeyecekler', 'Saddam Hüseyin’e yaptıklarımızı onlara da yapacağız' diye tehditler savururken, bir yandan da ülkenin diz çökmemesi karşısında topyekûn bir savaş için bölgedeki askeri varlığını artırmaya devam ediyor" denildi. Müzakerelerin sürdüğü belirtilse de, çok uluslu tekellerin ve sermaye sınıfının çıkarlarının dış politikayı belirlediği bir düzende barıştan söz edilemeyeceği ifade edildi. 7-8 Temmuz'da Ankara'da düzenlenen NATO zirvesinin de bu saldırganlığın hızla sonuçlarını vermeye başladığına işaret edildi. NATO'nun Orta Doğu'ya yönelmesinin ve İran'a dönük saldırganlığın NATO'nun gündemine oturmasının, bölge halkları için büyük bir tehlike oluşturduğu belirtildi.
Türkiye'yi Sıcak Çatışmadan Uzak Tutma Çağrısı
TKP, Türkiye'nin resmi olarak İran savaşının bir tarafı haline getirilmek istenmesi, güneyde NATO'ya bağlı bir kolordu kurulması planı ve AKP iktidarının Yeni-Osmanlıcı politikalarıyla bölgenin talanına ortak olma girişimlerinin, ülkeyi sıcak çatışmaların içine çekecek bir felakete sürükleme olasılığını artırdığını dile getirdi. TKP, AKP iktidarını bir kez daha uyararak, Türkiye'nin İran'a yönelik saldırganlığın bir parçası olmaması gerektiğini vurguladı. Parti, emperyalist barbarlık karşısında İran halkının yanında durmaya devam edeceğini belirterek, ülkenin güvenliğini sağlamanın tek gerçekçi yolunun halkın örgütlü mücadelesi olduğunu hatırlattı.
Bakmadan Geçme
TKP'den milletvekillerine Mekke Anlaşması mektubu
TKP, Fatma Betül Sayan Kaya'ya suç duyurusunda bulundu
TKP, Çiğli Belediye Başkanı Yıldız'a istifa çağrısı yaptı
TKP, emekli Ali Şekeroğlu için eylem yaptı
TKP, Suudi Arabistan'ın Yemen'deki saldırılarına karşı çıktı
TKP: 12 Eylül'ü sürdürenler yeni anayasa yapamaz
