Tofaş sahasında Esenler Erokspor'a yenildi
Basketbol Süper Ligi'nde TOFAŞ, kendi evinde Esenler Erokspor'a 87-79 mağlup oldu. İlk yarıyı geride kapatan TOFAŞ, üçüncü periyotta eşitliği sağlasa da son periyotta rakibine üstünlük kuramadı.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin üçüncü haftasında TOFAŞ, kendi sahasında Esenler Erokspor'a 87-79'luk skorla mağlup oldu. Tofaş Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada hakem üçlüsü Zafer Yılmaz, Alper Özgök ve Musa Kazım Çetin görev aldı.

Maçın kırılma anları ve skor dağılımı
Esenler Erokspor, ilk periyodu 29-17 önde tamamlayarak maça hızlı bir başlangıç yaptı. Devre arasına girildiğinde konuk ekip farkı 14 sayıya çıkardı ve soyunma odasına 48-34 üstünlükle gitti. Üçüncü periyotta TOFAŞ'ın toparlanma çabaları sonuç verdi ve periyot 59-59 eşitlikle tamamlandı. Ancak son periyotta Esenler Erokspor üstünlüğünü koruyarak maçı 87-79 kazandı.

Oyuncu performansları
TOFAŞ'ta Shavar Reynolds Jr. 21 sayı, Yiğitcan Saybir 18 sayı ve Zach Nutall 2 sayıyla mücadele etti. Esenler Erokspor'da ise Mike Davis Jr. ve Kevin Yebo 18'er sayı, Amadou Sow 17 sayı ve Errick McCollum 13 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı.
