Tokat merkezli 4 ilde FETÖ operasyonu: 2 tutuklama
Tokat merkezli 4 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda 10 şüpheliden 2'si tutuklandı, 1'i ev hapsine alındı, 7'sine adli kontrol uygulandı.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda, FETÖ'nün güncel yapılanmasını deşifre etmek amacıyla başlatılan operasyon, Tokat merkezli olmak üzere İstanbul, İzmir ve Amasya'da eş zamanlı gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında 10 şüpheli gözaltına alındı ve adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ile dijital materyal ele geçirildi.

ADLİ SÜREÇ SONUÇLANDI
Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilip mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, şüphelilerden 2'sini tutuklama kararı alırken, 1 şüpheli hakkında ev hapsi, 7 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verdi.
TERÖRLE MÜCADELE EKİPLERİ GÖREVDE
Operasyon, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlükleri tarafından yürütüldü. Çalışma, örgütün güncel yapılanmasını ortaya çıkarmayı hedefliyor ve bu kapsamda geniş bir coğrafyada eş zamanlı müdahale gerçekleştirildi.
Bakmadan Geçme
AK Parti'den terörsüz bölge vurgusu
Bakan Güler: Terörsüz Türkiye kazanımları kalıcılaştırmaktır
Bakan Işıkhan: Terörsüz Türkiye herkesi zenginleştirecek
Usta: Terörsüz Türkiye süreci kritik öneme sahip
Bakan Güler: Terörsüz Türkiye hedefi kardeşliği güçlendirir
Terörsüz Türkiye süreci pazarlık değil, kardeşlik hamlesidir
