Tom Barrack'tan beklenmedik uyarı: Türkiye ve İsrail arasında savaş tehlikesi ortadan kalkıyor mu?
ABD Büyükelçisi Tom Barrack, Türkiye ve İsrail'in savaşmayacağını söyleyerek ticaret anlaşması umudunu dile getirdi ve Erdoğan'ın Gazze ateşkesindeki rolünü övdü.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Bahreyn'de düzenlenen bir forumda Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkileri ele aldı. 1 Kasım'da Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü'nde konuşan Barrack, taraflar arasında savaşın olmayacağını vurguladı. Ayrıca, yakın gelecekte bir ticaret anlaşması imzalanabileceğini belirtti ve Türkiye'nin Gazze ateşkesindeki rolünü övdü.
TÜRKİYE'NİN GAZZE ATEŞKESİNDEKİ ETKİSİ
Barrack, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze'de ateşkes sağlanmasındaki kritik rolünü anlattı. 'Türkiye olmasa Gazze'de ateşkes olmazdı' diyerek Erdoğan'ın Hamas ile ilişkileri sayesinde iki kişiyi ikna ettiğini ifade etti. Barrack, bu kişilerin kimliğini açıklamadı, ancak ABD Başkanı Donald Trump'ın da Erdoğan'ın rolünü onayladığını belirtti.
ABD'NİN ORTADOĞU POLİTİKASI VE ELEŞTİRİLER
ABD Başkanı Trump'ın Ortadoğu'daki politikalarını savunan Barrack, 'Başkan tüm satranç tahtasını değiştirdi' dedi ve Hazar Denizi'nden Akdeniz'e kadar bir hizalanma öngördü. Batı'nın Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşünden beri yaptığı hataları eleştirerek, sömürge modellerinin başarısız olduğunu savundu. Ayrıca, hayırsever monarşi tarzı yönetimlerin işe yaradığını belirtti ve Türkiye-İsrail ilişkilerinin gergin dönemine rağmen gelecekteki adımlara dikkat çekti.
Bakmadan Geçme
"Persona Non Grata" İlan Edilmişti: Tom Barrack’ın Resepsiyonu Siyasette Fay Hattı Yarattı!
Tom Barrack, Türkiye-ABD ittifakının gücünü vurguladı
Kılıçdaroğlu: Hiçbir devlet Türkiye'ye mesaj veremez
Bahçeli: Türkiye uluslararası hukuka saygılıdır
ABD Büyükelçisi Barrack'tan A Milli Takım'a coşkulu tebrik
ABD Büyükelçisi Barrack'tan Erdoğan'a teşekkür: Diplomasiye ve gerilimi düşürmeye destek!
