Gündem

Trabzon'da hamsi bereketi: Fiyatlar düştü, balıkseverler coştu!

Trabzon'da hamsi fiyatları 50 liraya düşerken, bol avlanan balık vatandaşların ilgisini çekiyor. Palamut sezonunun bitmesiyle hamsi ve istavrit tezgahlarda öne çıkıyor.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Trabzon'da hamsi bereketi: Fiyatlar düştü, balıkseverler coştu!

Trabzon'da balık sezonunun ilk haftalarında bolca avlanan istavrit, yerini hamsi ve diğer balık türlerine bıraktı. Kilosu 50 liraya kadar düşen hamsi, vatandaşların en çok tercih ettiği balık haline geldi. Denizlerde 15 Nisan'da başlayan ve 1 Eylül'de sona eren genel av yasağının ardından balıkçılar yeni sezona 'Vira Bismillah' diyerek başladı.

HAMSI FİYATLARI VATANDAŞI SEVİNDİRDİ

Trabzon Balıkçılar Hali'nde hamsinin kilosu 50 liradan satılırken, istavrit 100, mezgit 150, levrek 450, somon 250, zargana 350 liradan alıcı buluyor. Az avlanan palamudun fiyatı ise 150-200 lira arasında değişiyor. Balıkçı Mehmet Örseloğlu, hamsinin sezon başından beri bol olduğunu ve 1 aydır 50-75 lira arasında satıldığını belirterek vatandaşların bu fiyattan memnun olduğunu ifade etti.

PALAMUT YERİNE HAMSİ BEREKETİ

Balıkçı Emin Avcı, palamut sezonunun sona erdiğini ve bu sene hamsi ile istavritin bol olduğunu söyledi. Müşteri Ahmet Adanur ise hamsinin bu sene çok güzel ve bol olduğunu, 50 liraya aldığı hamsiyi bir öğün yediğini dile getirdi. Örseloğlu ayrıca, Karadeniz hamsisinin normalde ekim ortasından sonra çıktığını, bu sene sezon başında gelmesinin her zaman rastlanan bir durum olmadığını vurguladı.

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş