Trabzonspor, Avrupa kupalarında 2'de 2 yaptı
Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi'nde Hearts'ı 2-0 yenerek Avrupa kupalarındaki tarihindeki ilk iki karşılaşmasını kazanma başarısı gösterdi. Bu başarı, Thomas Reis'in liderliğinde gerçekleşti.

Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi'nin 2'nci haftasında sahasında İskoçya'nın Hearts takımını 2-0 yenerek önemli bir başarıya imza attı.

Sezona 2 galibiyetle başladı
Bordo-mavili ekip, bu galibiyetle Avrupa kupaları tarihindeki ilk iki karşılaşmasını kazanarak bir ilke gerçekleştirmiş oldu. Trabzonspor, ilk haftada Finlandiya temsilcisi KuPS Kuopio'yu 4-2 mağlup etmişti. İkinci haftada ise Hearts karşısında da sahadan 2-0 galip ayrıldı. Bu sonuçlarla Trabzonspor, 2 maç sonunda 6 puana ulaşarak gruptaki iddiasını sürdürdü.

Thomas Reis'in başarısı
Teknik direktör Thomas Reis, Trabzonspor'un başında Avrupa kupalarında çıktığı ilk iki maçı da kazanarak dikkat çekici bir başarı sağladı. Reis, 2015 yılından sonra bu başarıyı elde eden ilk teknik direktör oldu. Trabzonspor, bu iki maçta 6 gol atarken, kalesinde 2 gol gördü.

Mohamed Salah'dan önemli katkı
Bordo-mavili takımın Mısırlı yıldızı Mohamed Salah, Hearts karşısında penaltıdan attığı golle 13 yıl aradan sonra Avrupa kupalarında Trabzonspor formasıyla penaltı golü atan ilk oyuncu oldu. Ayrıca genç futbolcu Franculino, bu maçta da gol sevinci yaşayarak Avrupa kupalarındaki gol sayısını 3'e çıkardı. Trabzonspor, Hearts karşısında yüzde 61 topla oynama oranı ile rakibine üstünlük sağladı.




Bakmadan Geçme
Trabzonspor, Hearts'ı 2-0 yenerek grupta 6 puana ulaştı
Trabzonspor, Hearts'ı 2-0 mağlup etti
Trabzonspor, Hearts'ı yenerek Konferans Ligi'nden ayrıldı
Samet Akaydin: Her maça galibiyet parolasıyla çıkıyoruz
Bordo-mavililer 2’de 2 yaptı, puanını 6’ya çıkardı! Trabzonspor yendi
Recep Uçar: Trabzonspor maçında iyi sonuçlar almak istiyoruz
