Gündem

Trabzonspor'un borcu 4.2 milyar TL'yi aştı: Başkan Doğan'dan mali tablo açıklaması

Trabzonspor'un 59. Olağan Genel Kurulu'nda kulübün net borcu 4.2 milyar TL olarak açıklandı. Başkan Ertuğrul Doğan, Uğurcan Çakır satışıyla borcun 2.8 milyar TL'ye indiğini ve gelecek aylarda borç sorununun çözüleceğini belirtti.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Trabzonspor'un borcu 4.2 milyar TL'yi aştı: Başkan Doğan'dan mali tablo açıklaması

Trabzonspor Kulübü'nün 59. Olağan Genel Kurulu'nda kulübün güncel net borcu dudak uçuklatan bir rakama ulaştı. Yapılan açıklamaya göre, 31 Ağustos 2025 tarihi itibarıyla Trabzonspor'un net borcu 4 milyar 255 milyon 973 bin 334 TL olarak kayıtlara geçti.

BORÇ YÜKÜ VE GELİR KAYNAKLARI

Genel kurulda Denetim Kurulu Raporu'nu sunan İsmet Keskin, borcun detaylarına ilişkin bilgiler verdi. Keskin, bu borcun içerisinde ileriye dönük tüm bonservis ödemelerinin ve transfer döneminde alınan oyuncuların gelecek taksitlerinin de bulunduğunu belirtti. Kulübün aynı dönemdeki gelirleri içinde en yüksek kalemin 3 milyar 112 milyon 890 bin 199 TL ile sermaye artışı girdisi olduğu vurgulandı.

BAŞKAN DOĞAN'DAN GELECEK VURGUSU

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, mali tabloya ilişkin yaptığı açıklamalarda, Uğurcan Çakır'ın satışından elde edilen gelirin henüz borç rakamına dahil edilmediğini ve bu satışla birlikte borcun yaklaşık 2 milyar 850 milyon TL civarına indiğini söyledi. Doğan, rakiplerinin kendilerinden 8-10 kat daha fazla bütçeyle mücadele ettiğini belirterek, Trabzonspor'un üretip satmak zorunda olduğunu ve önümüzdeki 3-4 ay içinde önemli bir aksilik yaşanmazsa kulübün borç konusunun kalmayacağını ifade etti. Taraftarlara da seslenen Doğan, genç ve mücadeleci takıma sahip çıkma çağrısında bulundu.

Bu Yazıyı Paylaş