Trafik kazalarında bayramda yüzde 50'lik azalma yaşandı
İçişleri Bakan Yardımcısı Yiğitbaşı, bu bayram trafik kazalarında yüzde 50 oranında bir azalma yaşandığını ve 313 bin 745 personelin sahada görev yaptığını açıkladı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı, bu bayram dönemi boyunca trafik kazalarında geçen yıla göre ciddi bir azalma olduğunu açıkladı.

Denetimler artırıldı
Yiğitbaşı, "Henüz dönüş yolculuğu başlamadı. Neredeyse yüzde 50'lik bir azalış var" diyerek bayram boyunca trafik güvenliğine verdikleri önemi vurguladı. Ankara'da jandarma ekipleri, Ramazan Bayramı dolayısıyla trafik denetimlerini sıklaştırdı. TEM Otoyolu üzerindeki jandarma kontrol noktasında, araçlar üzerinde belge sorgulamaları yapıldı ve sürücülere emniyet kemeri ile trafik kurallarına uyma konusunda uyarılarda bulunuldu.

313 bin personel görevde
İçişleri Bakan Yardımcısı, bayram boyunca 313 bin 745 personelin sahada görev yaptığını belirtti. Ayrıca, 50 bin 150 araç ve motorlu unsurun güvenlik için konuşlandığını ifade etti. Hava destekli denetimlerin de yapıldığını söyleyen Yiğitbaşı, 16 helikopter ve 1222 İHA'nın görev başında olduğunu belirtti. Tüm bu önlemlerle birlikte, bayramı huzurlu ve güvenli geçirebilmeleri için vatandaşlardan trafik kurallarına riayet etmeleri istendi.

Bakmadan Geçme
Bakan Çiftçi: Denetimlerin amacı kazayı önlemek
Salihli'de otomobilde tehlikeli hareketler nedeniyle iki kişi gözaltına alındı
Adıyaman'da trafik güvenliği için uyarı levhaları yenileniyor
Kardeşinin ölüm yıl dönümünde reflektör çağrısı: 700 liralık malzeme hayat kurtarır
Arhavi'de yürek burkan anlar: Otomobil yayalara ve köpeğe böyle çarptı
İçişleri Bakanı Çiftçi'den trafik güvenliği için acil çağrı
