Asayiş

Trafik kazalarında bayramda yüzde 50'lik azalma yaşandı

İçişleri Bakan Yardımcısı Yiğitbaşı, bu bayram trafik kazalarında yüzde 50 oranında bir azalma yaşandığını ve 313 bin 745 personelin sahada görev yaptığını açıkladı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Trafik kazalarında bayramda yüzde 50'lik azalma yaşandı

İçişleri Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı, bu bayram dönemi boyunca trafik kazalarında geçen yıla göre ciddi bir azalma olduğunu açıkladı.

Denetimler artırıldı

Yiğitbaşı, "Henüz dönüş yolculuğu başlamadı. Neredeyse yüzde 50'lik bir azalış var" diyerek bayram boyunca trafik güvenliğine verdikleri önemi vurguladı. Ankara'da jandarma ekipleri, Ramazan Bayramı dolayısıyla trafik denetimlerini sıklaştırdı. TEM Otoyolu üzerindeki jandarma kontrol noktasında, araçlar üzerinde belge sorgulamaları yapıldı ve sürücülere emniyet kemeri ile trafik kurallarına uyma konusunda uyarılarda bulunuldu.

313 bin personel görevde

İçişleri Bakan Yardımcısı, bayram boyunca 313 bin 745 personelin sahada görev yaptığını belirtti. Ayrıca, 50 bin 150 araç ve motorlu unsurun güvenlik için konuşlandığını ifade etti. Hava destekli denetimlerin de yapıldığını söyleyen Yiğitbaşı, 16 helikopter ve 1222 İHA'nın görev başında olduğunu belirtti. Tüm bu önlemlerle birlikte, bayramı huzurlu ve güvenli geçirebilmeleri için vatandaşlardan trafik kurallarına riayet etmeleri istendi.

Bu Yazıyı Paylaş