Trendyol, e-ihracatta zirvedeki yerini üçüncü kez perçinledi
Trendyol, TİM tarafından düzenlenen ödül töreninde üst üste üçüncü kez e-ihracat birincisi oldu. Platform, KOBİ'leri küresel pazarlara taşıyarak Türkiye ekonomisine ciddi katkı sağlıyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen 'İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde, e-ihracat kategorisinde birincilik ödülü bu yıl da Trendyol'un oldu. Bu zafer, e-ticaret devinin bu alandaki üstünlüğünü üçüncü kez tescil etti. Ödül törenine Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve TİM Başkanı Mustafa Gültepe de katılarak, Trendyol Grubu Başkan Yardımcısı Sinan Cem Şahin'e bu önemli başarıyı takdim etti.

KOBİ'LERİ DÜNYA PAZARINA TAŞIYOR
Trendyol'un bu başarısı, yalnızca bir e-ticaret platformu olmanın ötesinde, yerli üretici ve KOBİ'leri küresel pazarlarla buluşturan güçlü bir köprü vazifesi gördüğünü kanıtlıyor. 'Made in Türkiye' etiketli ürünleri dünyanın dört bir yanına ulaştıran platform, günde ortalama 200 binden fazla ürünü Avrupa ve Asya'daki 35 ülkeye, 10 milyonu aşkın müşteriye sunuyor. Bu operasyonların büyük bir kısmını oluşturan KOBİ'lerin e-ihracat hacminin geçen yıl 1,5 milyar doları aştığı belirtildi. 2022 yılından bu yana ise Orta ve Doğu Avrupa, Körfez ülkeleri ve Azerbaycan gibi stratejik pazarlara yerli üretimin erişimi sağlandı.
STRATEJİK BİR KALDIRAÇ OLARAK E-İHRACAT
Trendyol Grubu CEO'su Erdem İnan, e-ihracatı Türkiye'nin sürdürülebilir büyümesi için stratejik bir kaldıraç olarak gördüklerini vurguladı. İnan, platform üzerinden faaliyet gösteren satıcıların önemli bir bölümünü oluşturan küçük ve orta ölçekli işletmelerin, Trendyol'un teknoloji, lojistik ve pazarlama gücüyle Türkiye sınırlarının ötesine geçerek yeni müşterilere ulaşmasını sağladıklarını belirtti. Dünya KOBİ Günü öncesinde gelen bu ödülün, 120 bini aşkın iş ortağı, yerli üretici ve esnafın başarısı olduğunu dile getirdi. İnan, 2025 yılına kadar e-ihracat operasyonlarını büyütmek için 1 milyar doların üzerinde bir yatırım yapıldığını ve bu operasyonların döviz girdisi ve istihdam yaratarak ülkenin ekonomisi için kalıcı değerler oluşturduğunu ekledi. Türkiye'nin üretim gücüne, 'Made in Türkiye' etiketli ürünlerin kalitesine ve ülkenin benzersiz stratejik konumuna duyulan güvenin altını çizdi. Gelecekte Türkiye'nin e-ihracatta bölgesel bir güç haline gelmesini hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Bakmadan Geçme
E-ihracat zirvesi için tanıtım toplantısı yapıldı
TFF ve Trendyol arasındaki isim sponsorluğu sözleşmesi iki yıl daha uzatıldı
Trendyol, deprem bölgesindeki 221 bin çocuğu 'Dedektif Reptır' ile buluşturdu
Trendyol'un 2025 Sosyoekonomik Etki Raporu: Her 1 TL'ye 6,94 TL'lik etki
Trendyol, Tarkan'ın marşını 2026 Dünya Kupası için yeniden sunuyor
Denizli'deki satıcılar, e-ticaretle yeni pazarlar arıyor
