Ekonomi

Trump'ın dev uçağı için Ankara'da 2.1 milyar TL'lik sürpriz pist: Air Force One doğrudan inecek!

Ankara Etimesgut Havalimanı'nda Trump'ın uçağı Air Force One'ın inişi için 2.1 milyar TL'lik VIP pist uzatma ihalesi yapıldı. İhaleyi Sera Yapı ve Antaş Altyapı ortaklığı kazandı.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
2 dk Sesli Dinle 0
Trump'ın dev uçağı için Ankara'da 2.1 milyar TL'lik sürpriz pist: Air Force One doğrudan inecek!

ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik jestlerin ardı arkası kesilmezken, Ankara'daki Etimesgut Havalimanı'nın VIP pistinin uzatılması için tam 2.1 milyar TL'lik dev bir ihale yapıldığı ortaya çıktı. Bu devasa yatırımın temel amacı, önümüzdeki yıl düzenlenecek NATO Zirvesi'nde Trump'ın meşhur uçağı Air Force One'ın doğrudan Ankara'ya iniş yapabilmesini sağlamak.

ETİMESGUT HAVALİMANI'NDA BÜYÜK DÖNÜŞÜM

AKP iktidarının, 'şehrin içinde kaldığı' gerekçesiyle İstanbul'daki Atatürk Havalimanı'nı kapatmasının ardından, Ankara'nın merkezinde yer alan Etimesgut Havalimanı'nın pistinin uzatılması için düğmeye basıldı. Mevcut 2.800 metrelik pist, Air Force One gibi devasa bir uçağın inişi için yeterli değil. Bu ihtiyaca yönelik olarak Etimesgut Havalimanı VIP yapım onarım ve Devlet Konukevi ihalesi düzenlendi. İhaleyi, toplamda 2 milyar 96 milyon lira gibi dikkat çekici bir bedelle Sani Şener'e ait Sera Yapı firması ile Antaş Altyapı'nın oluşturduğu ortaklık kazandı.

ŞENER VE ORTAKLARININ KAMU İHALELERİNDEKİ YÜKSELİŞİ

2020 yılından bu yana toplamda 7 milyar 352 milyon liralık kamu ihalesi alan Sani Şener'in, TAV Havalimanları'nın kurucu ortaklarından biri olduğu biliniyor. Şirket, daha önceki yıllarda Adıyaman, Erzincan, Trabzon, Tokat ve Antalya Havalimanları'nın yanı sıra Dubai Sky Tower binasının yapımını da üstlenmişti. Son dönemde ise Malatya'daki deprem konutlarının ihalesini 2 milyar 343 milyon TL, Gaziantep'teki deprem konutlarının ihalesini ise 2 milyar 528 milyon TL gibi büyük rakamlarla aldı. Bu yeni Etimesgut Havalimanı ihalesine ek olarak, havalimanına ulaşımı sağlayacak yolların yapımı için düzenlenen ihale de 3 milyar 971 milyon liraya SNH İnşaat'a verildi. SNH İnşaat'ın sahibi Halil Şevki Kara, son 5 yılda yaklaşık 4 milyar 400 milyon TL'lik kamu ihalesi almayı başardı. Sera Yapı ile bu projede ortaklık kuran Antaş Altyapı AŞ ise daha önce İskenderun Topboğazı Otoyolu ve Antakya Bağlantı yolu ihalesini 21 milyar 413 milyon TL'ye, Bayrampaşa tramvay hattını 3 milyar 278 milyon liraya almış ve Hatay Havalimanı'nda da 1.5 milyar TL'lik bir sözleşme imzalamıştı.

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş