Trump: İran'la savaş sona ermek üzere
ABD Başkanı Trump, İran ile savaşın sona ermek üzere olduğunu ve Tahran yönetiminin anlaşma istediğini belirtti. Diplomatik temasların yakında ikinci turuna geçileceği bildirildi.

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile yaşanan gerginliğin sona ermeye çok yakın olduğunu belirtti.
SAVAŞIN SONU GÖRÜLDÜ
Bir Amerikan haber kanalına verdiği röportajda Trump, ABD'nin İran'a yönelik eylemleri ve barış görüşmeleri hakkında konuştu. "Durumu bitmeye çok yakın olarak görüyorum" diyen Trump, bölgedeki yıkımın boyutlarına da dikkat çekti. Trump'a göre, ABD kuvvetlerinin bölgeden tamamen çekilmesi durumunda İran'ın toparlanması 20 yıl sürebilir.
TAHRAN YÖNETİMİ ANLAŞMA İSTİYOR
Sürecin henüz tamamlanmadığını ve gelişmeleri yakından takip edeceklerini söyleyen Trump, Tahran yönetiminin bir anlaşmaya varmak istediğine inandığını ifade etti. ABD ordusunun İran hedeflerine yönelik saldırı kararlarının gerekçesini savunan Trump, bu adımlar atılmasaydı bugün nükleer silaha sahip bir İran ile karşı karşıya kalınacağını iddia etti. Trump, İran'ın nükleer silaha sahip olmasının son derece tehlikeli bir senaryo yaratacağını vurguladı.
DİPLOMATİK TEMASLAR SÜRÜYOR
Öte yandan Trump, İran ile yürütülen diplomatik temasların ikinci turunun önümüzdeki 1-2 gün içinde gerçekleşebileceğini de sözlerine ekledi.
Bakmadan Geçme
Trump, Camp David programını yarıda kesti
Trump: İran'la savaş kararının eşiğindeyim
Trump, Fed'den faizleri düşürmesini talep etti
Trump, İran ile savaşın sonuna yaklaşıldığını söyledi
Trump: Ukrayna ve Rusya enerji hedeflerini vurmayacak
Trump, ara seçimlerden sonra İran ile savaşın sona ereceğini açıkladı
