Dünya

Trump: İsrail ve Hamas ateşkes planının ilk aşamasına onay verdi

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ve Hamas'ın Gazze'de ateşkes planının ilk aşamasına onay verdiğini duyurdu. Anlaşma kapsamında esirler serbest bırakılacak ve İsrail askerlerini çekecek.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Trump: İsrail ve Hamas ateşkes planının ilk aşamasına onay verdi

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ile Hamas'ın Gazze'de ateşkes planının ilk aşamasını onayladığını duyurdu.

ATEŞKES PLANI ONAYLANDI

Trump, anlaşma kapsamında tüm esirlerin kısa süre içinde serbest bırakılacağını ve İsrail'in askerlerini uzlaşılan hatta çekeceğini belirtti. Bu gelişme, barış planının ilk aşamasının onaylandığı anlamına geliyor.

ARABULUCULARA TEŞEKKÜR

Ateşkes sürecine katkı sağlayan Katar, Mısır ve Türkiye'deki arabuluculara teşekkür eden Trump, anlaşmanın Arap ve Müslüman dünyası, İsrail, ABD ve bölge ülkeleri açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

HAMAS VE KATAR'DAN AÇIKLAMALAR

Hamas, Gazze'de saldırıların sona erdirilmesi, işgal güçlerinin çekilmesi, insani yardımların girişi ve esir değişimini içeren bir anlaşmanın imzalandığını doğruladı. Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari de anlaşmanın ilk aşaması üzerinde mutabakata varıldığını açıkladı. Anlaşmanın ayrıntılarının ilerleyen saatlerde paylaşılacağı belirtildi.

Bu Yazıyı Paylaş