Trump, Rusya ve İran'a yönelik yaptırım yasasını onayladı
ABD Başkanı Trump, Rusya ve İran'a yönelik yaptırımları içeren yasayı imzalayarak yasalaştırdı. Yasa, yaptırımların kapsamını genişletiyor ve süresini uzatıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'ya yönelik yaptırımları genişleten ve İran'a uygulanan yaptırımların süresini uzatan 'Lindsey O. Graham 2026 Rusya ve İran'a Yaptırım Yasası'nı imzalayarak yasalaştırdı.
Yasa tasarısı Temsilciler Meclisi'nden geçti
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, bu yasanın Rusya'ya yönelik yasal yaptırımları, gümrük vergilerini ve yasakları genişlettiği belirtildi. Ayrıca, İran'a yönelik mevcut yaptırımların süresi uzatıldı. Söz konusu tasarının, Senato'da 7 Ağustos'ta onaylandıktan sonra bu hafta ABD Temsilciler Meclisi'nde kabul edildiği kaydedildi.
Yaptırımların kapsamı genişliyor
Yasa, Rus yetkililere, bankalara ve Rus enerji taşımacılığı yapan gemilere yaptırımlar uygulanmasını öngörüyor. Ayrıca, Trump'a, Rus petrolü veya doğal gazını en çok ithal eden 5 ülkeden gelen ürünlere yüzde 100'e varan oranlarda gümrük vergisi uygulama yetkisi de veriliyor. İran'a yönelik yaptırımların süresi ise 5 yıl uzatılarak ülkenin enerji ve silah sektörlerini hedef alan yaptırımlar muhafaza ediliyor. Bu yasa, tasarının hazırlanmasında emeği geçen ve temmuz ayında hayatını kaybeden Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham'ın adını taşıyor.
Bakmadan Geçme
Trump, muhabire hakaret etti! “Sen hastasın”
Trump: Yaptırım isteyenler aptalca davranıyor
Trump'tan Rusya yaptırımları ve İran görüşmeleri hakkında açıklamalar
Erdoğan ve Trump’tan yeni görüşme! 24 saatte ikinci telefon görüşmesi
Trump: İran ile ya anlaşırız ya da yok ederiz
Trump, İran'la ilgili askeri seçenekleri gündeme getirdi
