Dünya

Trump'tan elektrikli araçlara şok: Biden'ın 'saçma sapan' standartlarını kaldırıyoruz

ABD Başkanı Trump, Biden döneminde belirlenen elektrikli araç standartlarını kaldırarak, otomobil fiyatlarını düşürmeyi ve ailelere mali rahatlama sağlamayı hedefliyor.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Trump'tan elektrikli araçlara şok: Biden'ın 'saçma sapan' standartlarını kaldırıyoruz

ABD Başkanı Donald Trump, eski Başkan Joe Biden döneminde belirlenen ve elektrikli araçlara geçişi hızlandırmayı amaçlayan yakıt verimliliği standartlarını sonlandıracaklarını açıkladı. Trump, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, bu kararın otomobil fiyatları üzerindeki yukarı yönlü baskıyı azaltacağını ve Amerikan ailelerine mali rahatlama getireceğini iddia etti.

YEŞİL ALDATMACAYA SON VERİYORUZ

Trump, Biden'ın düzenlemelerini 'saçma sapan külfetli ve korkunç standartlar' olarak nitelendirerek, bunların elektrikli araç zorunluluğuyla birleştiğinde otomobil fiyatlarının fırlamasına neden olduğunu öne sürdü. 'Yeşil aldatmacaya' son vermek için bir adım daha attıklarını vurgulayan Trump, bu politikaların benzinle çalışan arabaları ortadan kaldırma çabası olduğunu savundu. Ayrıca, diğer ülkelerden daha fazla benzine sahip olunmasına ve insanların benzinli otomobilleri istemesine rağmen bu standartların dayatıldığını ifade etti.

YAKIT VERİMLİLİĞİ STANDARDI DÜŞÜRÜLÜYOR

ABD Ulusal Kara Yolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), konuya ilişkin yayımladığı teklifte, 2031'e kadar ulaşılması hedeflenen yeni araçların ortalama yakıt verimliliği standardının galon başına 34,5 mile düşürülmesini önerdi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, önceki düzenlemelerin benzinli araçlarla karşılanamayacak kadar yüksek hedefler koyduğu belirtilerek, önerilen değişiklik sayesinde yeni araç fiyatlarının yaklaşık 1000 dolar daha düşük olacağı vurgulandı. Bu sayede gelecek 5 yılda Amerikan ailelerinin toplam 109 milyar dolar tasarruf edeceği kaydedildi.

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş