Trump'tan gergin adım: Nükleer denemelere yeniden start veriyoruz
Trump, Rusya'nın nükleer denemeleri sonrası ABD'nin nükleer silah denemelerine geri döneceğini açıkladı. Süreç derhal başlayacak.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın gerçekleştirdiği nükleer denemelerin ardından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Trump, ABD'nin 30 yıl aradan sonra nükleer silah denemelerine yeniden başlayacağını duyurdu.
YENİ DENEYLER İÇİN TALİMAT VERDİ
Trump, "Şimdi ‘uygun’ zaman" diyerek, Savaş Bakanlığı'na nükleer silahları eşit şekilde test etme talimatı verdiğini belirtti. Bu yeni süreç, derhal başlayacak. Konu hakkında daha fazla detay vermeden, "Diğer ülkelerin test programları nedeniyle bu adımı atmamız gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
PUTİN'DEN İLGİ ÇEKEN AÇIKLAMALAR
Trump'ın açıklamalarının hemen ardından, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de bir nükleer füze ve nükleer sualtı aracını başarıyla test ettiklerini duyurdu. Son 25 yılda Kuzey Kore dışında hiçbir nükleer güç nükleer patlama denemesi gerçekleştirmedi. Bu bağlamda, ABD 1992, Sovyetler Birliği 1990 ve Çin ise 1996 yılında son denemelerini yapmıştı.
Bakmadan Geçme
Trump, İran ile ilgili önemli kararlar almayı planlıyor
Trump, Rusya ve İran'a yönelik yaptırım yasasını onayladı
Trump, ara seçimlerden sonra İran savaşının sona ereceğini öngördü
Trump, İran savaşının ara seçimlerden sonra biteceğini duyurdu
Trump, Putin ile görüştü ve İsrail yerleşimleri hakkında bilgi verdi
Trump, İran'a ağır bir ders verdiklerini açıkladı
