Dünya

Trump'tan İran'a tarihi teklif: 'Anlaşma bugün imzalanıyor, nükleer silaha izin yok!

ABD Başkanı Trump, İran ile tarihi bir anlaşmanın bugün imzalanacağını duyurdu. Vance liderliğindeki heyet İslamabad'a giderken, Trump'ın tek şartı nükleer silahsızlanma. Yüz yüze görüşmeye açık olduğunu belirtti.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Trump'tan İran'a tarihi teklif: 'Anlaşma bugün imzalanıyor, nükleer silaha izin yok!

Washington ile Tahran arasındaki tansiyonun düşürülmesi umuduyla tarihi bir adım atılıyor. ABD Başkanı Donald Trump, İran ile bir anlaşmanın bugün imzalanacağı yönünde çarpıcı bir açıklama yaptı. Bu kritik görüşmeler için Başkan Yardımcısı JD Vance liderliğindeki üst düzey bir heyet, Pakistan'a doğru yola çıktı ve birkaç saat içinde İslamabad'a varması bekleniyor.

İRAN'A TEK VE NET ŞART: NÜKLEER SİLAH KESİNLİKLE OLMAYACAK!

The New York Post'a verdiği özel bir mülakatta Trump, İran ile yürütülen barış görüşmelerinin aciliyetini vurguladı. İki haftalık ateşkesin sona ermesine sayılı günler kala, Trump yönetiminin en önemli isimlerini İslamabad'a göndermesi, sürecin ciddiyetini gözler önüne seriyor. Trump, müzakerelerin başarısız olacağına dair şüpheleri reddederek, "Görüşmeleri yapmamız gerekiyor. Bu nedenle şu anda kimsenin oyun oynamadığını varsayıyorum," ifadeleriyle sürece olan güvenini dile getirdi.

YÜZ YÜZE GÖRÜŞME SİNYALİ VE TIKANMAZ YOL

Başkan Yardımcısı JD Vance, Özel Temsilci Steve Witkoff ve Jared Kushner'dan oluşan heyetin bu gece İslamabad'da olması planlanıyor. Trump, şartların uygun olması halinde İranlı liderlerle doğrudan görüşmeye açık olduğunu belirterek, "Onlarla görüşmekte bir sorunum yok, eğer isterlerse görüşürüz," dedi. Ancak bu diyalogun tek bir kırmızı çizgisi var: İran'ın nükleer programını tamamen sonlandırması şartı. Bu gelişme, bölgedeki dengeleri yeniden şekillendirebilecek potansiyel taşıyor.

Bu Yazıyı Paylaş