Trump'tan şok açıklama: İran gemisine füze yağdı!
ABD Başkanı Trump, Hürmüz Boğazı'nda İran bayraklı TOUSKA adlı kargo gemisinin vurulduğunu ve geminin ABD kontrolünde olduğunu duyurdu. Olay, bölgedeki gerilimi tırmandırdı.

ABD Başkanı Donald Trump, Hürmüz Boğazı'ndaki gerilimin tırmandığı bir dönemde dikkat çekici bir açıklamada bulunarak, İran bayraklı bir kargo gemisinin vurulduğunu duyurdu. ABD Donanması'na ait USS SPRUANCE muhribi tarafından durdurulmaya çalışılan 270 metre uzunluğundaki TOUSKA adlı geminin, yapılan uyarılara rağmen durmadığı ve bunun üzerine motor dairesinden vurulduğu belirtildi.
Gemi Artık ABD Kontrolünde
Başkan Trump, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Şu an gemi ABD Deniz Piyadeleri’nin gözetimi altında." diyerek durumun kontrol altına alındığını vurguladı. TOUSKA gemisinin, daha önceki yasa dışı faaliyetleri nedeniyle ABD Hazine Bakanlığı'nın yaptırım listesinde yer aldığı da kaydedildi. Bu hamle, İran ile ABD arasındaki tansiyonu daha da artıracak gibi görünüyor.
Hürmüz Boğazı'nda Gerilim Sürüyor
Bu olay, İngiltere'nin Hürmüz'deki alarm seviyesini 'kritik' seviyeye yükseltmesi ve İran'ın ABD ile yapılan görüşmelerin ikinci turuna katılmayı reddetmesi gibi gelişmelerin ortasında yaşandı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bekayi, ABD'nin uyguladığı ablukanın 'suç teşkil eden bir eylem' olduğunu belirtirken, ablukanın kaldırılana kadar Hürmüz Boğazı'nın kapalı kalacağını ifade etti. Bölgedeki stratejik önem taşıyan deniz yolunda tansiyonun yükselmesi, küresel piyasalarda da endişe yaratıyor.

