Trump’tan Tahran’a Şok Tehdit: "Köprüleri ve Santralleri Vururuz!"
ABD Başkanı Donald Trump, Hürmüz Boğazı'nda gemilere yapılacak olası bir saldırıda doğrudan Tahran’ı hedef alacaklarını açıkladı. Trump, "Ateş açılırsa köprü ve elektrik santrallerini imha ederiz" diyerek rest çekti.

Washington ile Tahran hattında Hürmüz Boğazı üzerindeki seyrüsefer güvenliği krizi tırmanmaya devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump, kendi sosyal medya platformu Truth Social üzerinden paylaştığı mesajla İran yönetimine karşı dozu en yüksek uyarısını yaptı.
Trump, İran ordusu veya bölgedeki müttefik unsurların Hürmüz Boğazı’ndan geçen herhangi bir ticari ya da askeri gemiyi hedef alması halinde ABD’nin yanıtının "hızlı ve kesin" olacağını duyurdu.
"Tahran'daki Köprüleri ve Santralleri Vururuz"
Geleneksel askeri misilleme hedeflerinin dışına çıkılacağını açıkça belirten Trump, uyarısının bir söylemden ibaret olmadığını vurguladı. ABD Başkanı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Böyle bir durumda ABD, başkent Tahran’ın içinde veya yakınında yer alanlar da dahil olmak üzere tam BİR KÖPRÜ veya ELEKTRİK SANTRALİ'nin bombalanarak tamamen imha edilmesini sağlayacaktır."
Enerji Altyapıları ve Stratejik Noktalar Hedefte
İki ülke arasındaki gerilim, ABD’nin daha önce İran’ın güneyinde yer alan liman, havalimanı ve lojistik merkezlerine yönelik gerçekleştirdiği askeri operasyonların ardından kritik bir aşamaya taşınmıştı. Masaya oturmayı reddeden Tahran yönetimine karşı baskıyı artıran Trump, yeni dönemde misillemelerin doğrudan sivil ve stratejik enerji altyapılarına kaydırılacağı sinyalini verdi.
İran'dan Anında Yanıt: "Tüm Tesisler Meşru Hedeftir"
Trump’ın sivil altyapıları hedef alan bu çıkışına İran askeri kanadından yanıt gecikmedi. İranlı askeri liderler, ABD’nin sivil tesisleri vurma ihtimaline karşı misilleme yapacaklarını duyurdu. Tahran yönetimi, bölgede bulunan tüm ABD ve müttefik enerji ile lojistik tesislerini "meşru askeri hedef" olarak tanımlayacaklarını ilan etti.

