Trump ve Xiden flaş gelişme: Ticaret savaşları yumuşadı
Trump ve Xinin Güney Koredeki görüşmesi ticaret savaşlarında pozitif adımlar getirdi, soya fasulyesi alımları başlıyor ve nadir toprak sorunları çözülüyor.

ABD Başkanı Donald Trump ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Güney Korede bir araya gelerek küresel etkileri olan bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeden olumlu sonuçlar çıktı ve ticaret savaşlarına dair önemli kararlar alındı. Bu buluşma, dünyanın iki büyük ekonomisi arasında devam eden gerilimleri azaltacak adımların atılmasına yol açtı.
GÖRÜŞMEDE ALINAN KARARLAR
Trump, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada Xi ile harika bir toplantı yapıldığını ve birçok konuda ilerleme kaydedildiğini belirtti. Soya fasulyesi alımlarının hemen başlayacağını duyuran Trump, Xinin Fentanili durdurmak için yoğun çalışmalar yapacağını ifade etti. Ayrıca, çipler ve diğer teknolojiler hakkında konuşmaların gerçekleştirildiğini ekledi.
NADİR TOPRAK VE GÜMRÜK TARİFELERİ
Trump, nadir toprak elementleriyle ilgili tüm sorunların çözüldüğünü ve bu anlaşmanın bir yıl süreyle geçerli olacağını açıkladı. Çine uygulanan ek gümrük tarifesinin yüzde 57den yüzde 47ye düşürüleceğini belirten Trump, gelecekteki ziyaret planlarını da paylaştı.
