TÜBİTAK Fen Lisesi, ilk mezunlarıyla YKS'de büyük başarıya imza attı
TÜBİTAK Fen Lisesi, ilk mezunlarıyla YKS'de büyük başarılar elde etti. 84 mezundan 7'si ilk 100'e girerken, toplamda 58 derece aldı.

TÜBİTAK Fen Lisesi, bu yıl ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşıyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) 84 mezundan 7'si ilk 100'e girerken, toplamda 12 derece elde etti. Ayrıca, 32 öğrenci ilk binde yer alarak toplam 58 derece topladı.

MEZUNLARIN BAŞARILARI
Uluslararası bilim olimpiyatları ve proje yarışmalarındaki başarılı performansları sayesinde, 6 öğrenci doğrudan üniversiteye kayıt hakkı kazandı. 16 öğrenci ise ek katsayı avantajı elde etti. Sayısal puan türünde Türkiye 15'incisi olarak öne çıkan öğrencimiz, TYT'de de Türkiye 6'ncılığına ulaştı. Bu sonuçlar, okulun ilk mezunlarının bile yüksek başarılar elde edebileceğini gösteriyor.

ÖĞRENCİLERİN DERECE DAĞILIMI
Aslıhan Buğa, Temel Yeterlilik Testi oturumunda Türkiye 6'ncısı olarak dikkat çekti. Sayısal alanda 3 öğrenci ilk 100'e, 9 öğrenci ilk 500'e, 22 öğrenci ise ilk bine girmeyi başardı. Yabancı Dil alanında Türkiye 19'uncusu olan Deniz Tepe, 6 öğrencinin ilk 100'e girmesine katkı sağladı. Ayrıca, 17 öğrenci bilim olimpiyatlarındaki başarıları sayesinde ek katsayı hakkı kazandı. Bu başarılar, okulun eğitim kalitesinin bir göstergesi olarak öne çıkıyor.
