Tülay Hatimoğulları'ndan Temmuz ayı için kritik çağrı
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Temmuz ayının önemine vurgu yaparak, barış ve demokratik sürecin güçlendirilmesi için kritik çağrılarda bulundu.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, düzenlediği basın toplantısında Temmuz ayının önemine dikkat çekerek, "Temmuz ayını en doğru şekilde değerlendirelim. Beklenen kök yasa, çerçeve yasanın bir an önce beklentiye olumlu yanıt verecek şekilde çıkmasını sağlayalım" ifadelerini kullandı.

DEMOCRATİK SÜREÇ İÇİN BİR FIRSAT
Hatimoğulları, barış ve demokratik sürece olan inançlarını sürdürdüklerini vurgulayarak, Türkiye'nin bu süreci iyi idrak etmesi gerektiğini belirtti. "Bu ay çıkması beklenen çerçeve yasa daha da geciktirilmemeli ve müzakere edildiği gibi çıkmalı. Kategorik ayrımlar ve pişmanlık anlamına gelen dayatmalar yerine kapsayıcı, barış ve çözüm odaklı bir yasa ile ilerlemeliyiz" dedi.
BARİŞ İÇİN BİR ARAYA GELMELİYİZ
Hatimoğulları, Türkiye’nin elinde tarihi bir fırsat olduğunu ifade ederek, "Silahların sustuğu, artık konuşmayacağının ilan edildiği bir dönemde Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesi, toplumun tamamını rahatlatacaktır. Bu süreci daha güçlü sahiplenelim, bu süreç sadece Kürt halkına ait değil, tüm özgürlüklerden yana olanların sürecidir. İktidara ve devlete çağrım; Temmuz ayını en doğru şekilde değerlendirelim" şeklinde konuştu.
Bakmadan Geçme
Tülay Hatimoğulları: Barış süreci için alt zemin hazırlanmalı
Tülay Hatimoğulları: Milli Güvenlik Kurulu neyi bekliyor?
Tülay Hatimoğulları Hatay'da Alevi kanaat önderleriyle görüştü
DEM Parti Eş Genel Başkanı barış vurgusu yaptı
Hakkari'deki skandal taziyeye Şamil Tayyar'dan tepki!
Tülay Hatimoğulları: Aleviler sürecin tam kalbinde
