Turhan Çömez, fon soruşturmasına ilişkin eleştirilerde bulundu
İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, fon soruşturmasına ilişkin eleştirilerde bulunarak, ilgili kurumların harekete geçmediğini ve ekonomik sorunların kötü yönetimden kaynaklandığını savundu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, Adalet Bakanı Akın Gürlek’in fon soruşturmasıyla ilgili açıklamalarını eleştirerek önemli noktalara değindi.
Fon krizine dikkat çekti
Çömez, TBMM'de yaptığı basın toplantısında, Türkiye’de yaşanan ekonomik sorunların kötü yönetimden kaynaklandığını savundu. Fonlarla ilgili gelişmelerin önceden bilindiğini ve gerekli tedbirlerin alınmadığını ifade eden Çömez, “İktidara sesleniyorum: Fonculara, rantiyecilere, talancılara, yalancılara ve soygunculara var ama millete yok öyle mi?” dedi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın borsa ile ilgili açıklamalarını hatırlatarak, gerekli adımların atılmadığını vurguladı.
İlgili kurumların harekete geçmemesi eleştirildi
Çömez, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Sermaye Piyasası Kurulu’na yazdığı yazıya dikkat çekerek, borsa piyasasında olağan dışı hareketlerin makul ekonomik gerekçelerle açıklanamadığını belirtti. Bunun yanı sıra, 2026 tarihli yazıda manipülatif eylemlere dair net ifadelerin yer aldığını söyleyerek, ilgili kurumların harekete geçmediğini iddia etti. Ayrıca, bazı AK Parti teşkilatında yer alan kişilerin yurt dışına milyarlarca lira transfer ettiğini öne sürdü.
Kamuoyuna çağrı yaptı
Çömez, Türkiye’deki fon mağdurlarının zararlarının giderilmesi ve sermaye piyasasındaki sorunların ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti. “Gelin beraber bu kirli düzeni temizleyelim” diyen Çömez, bu süreçte görevdeki bürokratların hesap vermesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, “401 milyar liralık kaybın hesabını sormalıyız” dedi. Çömez, ekonomik sıkıntı çeken vatandaşların durumuna da değinerek, iktidarın bu sorunları görmezden geldiğini belirtti.
Bakmadan Geçme
YENİ Parti fon soruşturmasında geniş ağ uyarısı yaptı
Halk TV'ye kayyum ataması TBMM'de tartışıldı
Dervişoğlu: SPK yönetimi görevden alınmalı, araştırma komisyonu kurulmalı
Kürşad Zorlu, fon soruşturmasında gereken adımların atılacağını duyurdu
Yılmaz: Suç işleyen yakınımız da olsa gereği yapılır
Ümit Özlale'den fon soruşturması açıklaması
